Следва

Б като Библия, Б като Блог

Missoni, Dolce & Gabbana, Marni - Седмицата на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден пети.

Продължаваме модната си разходка из италианските колекции и нямаме намерение да пропуснем нито един гуру от Миланската седмица на модата.

All fashion преди 12 години

Продължаваме модната си разходка из италианските колекции и нямаме намерение да пропуснем нито един гуру от Миланската седмица на модата. Затова взимаме и теб на този така приятен моден преход към есен-зима 2012/13.

Marni

Графична и изчистена, но в никакъв случай предсказуема е зимната колекция на Marni. Кожените яки с косъм играят главна роля в този моден спектакъл, а поддържаща роля се пада на свободната талия и прав силует при повечето връхни дрехи.

Кожата с косъм придобива различни разцветки – червено, кафяво, черно, жълто, сиво и интонира добре с високата яка на моделите. Забелязваме ефектни брошки и панталони до средата на прасеца, както и бляскави тоалети от две части. Обемът бе предимно при палтата и подчертаните рамене.

Черното, червеното и бебешко синьото правеха перфектна комбинация със сивото, бежовото и кафявото. Линиите могат да си съперничат с архитектурност по графичните си линии и простота. Няма как да не се оцени тази геометрична хармония.

Trussardi



Съвременният пътешественик е основната тема в есенно-зимната колекция на бранда за 2012/13. Съвършени кройки допълват саката, ризите с висока яка и панталоните, а някои костюми са от три части с елек. Подиумът, в края на който са разположени сергии от плодове и зеленчуци, е препратка към Перу и една екзотична дестинация като Мачу Пикчу не би могла да е по-привлекателна.

Силуетът е по-скоро маскулинизиран, като виждаме и доста асиметрия при поли и напластявания, характерни за човека на път.

Сред сивото, черното и кремавото виждаме цветен акцент с резедаво и оранжево, а сафари шапките с периферия само допълват визията на съвременния авантюрист.

Една премерена строгост в изчистените линии на овърсайз палта и сака, които умело хармонират с пола и панталон в една визия. Харесахме заигравката с раницата, която е пръв приятел на пътешественика и как тук се вписва със спретнатата риза по един новаторски начин. Следващата есен според Trussardi е време за път!

Dolce & Gabbana



Една разточителна колекция, обляна в злато и бродерии виждаме за следващата есен от Стефано и Доменико. И двамата следват линията на пелерините, прокарана още от мъжката им колекция за есен-зима 2012/13.

Независимо дали са до коляното, до глезена или пък са просто като наметка от кожа с косъм на раменете, те завземат повсеместно есенните им модели. Характерното за лейбъла младежко очарование пак се намесва в плисетата от бяла дантела по блузи и рокли, но черното кадифе в комбинация със златисти бродерии внася една достолепна величественост. След нея настъпват флоралните мотиви, които при италианците нямат намерение да си отидат с края на лятото. Кокетни малки чантички са съчетани с бяла или черна дантела и разноцветни щампи на цветя, които няма как да не пленят всяка лолитка по душа. Колекцията затваря своята цикличност, както е започнала – със злато и черни тоалети.

Истински земни богини, обсипани в пищен блясък, са моделите на италианците за есенно-зимния сезон, а ние няма как да не се възхитим на това бароково очарование!

Missoni



Анджела Мисони ни предлага една колекция, вдъхновена от природата. Дори само ако погледнем цветовете можем да се досетим за дърветата, камъните, проблясващите минерали и животните в гората. Което означава, че земните тонове, наред със сиво и отчасти зелено завземат моделите й за есен-зима 2012/13, а при материите виждаме плетива, кожа и вълна – съвсем органични при тази природна тематика.

Харесахме роклята, която наподобява падащи есенни листа в нюанс на охра и кожените ръкавици над лакътя в тон с горската тематика. Вълчото сиво пък ни отнася в прерията на безкрайните ловни полета, неизменно с аксесоар от кожа с косъм. Дължините са предимно около коляното, като към края на колекцията забелязваме и характерните за студения сезон напластявания и смесване на различни шарки. Една колекция, която идва от сърцето на най-големия творец-природата, но се вписва учудващо добре в градската джунгла.

Salvatore Ferragamo



Тематиката на жената-войн е подета и от тази дизайнерска къща. Хареса ни черната кожа, която придава такава особена сурова привлекателност на моделите, особено в комбинация с двуредно закопчаване. А ако добавим и униформено синьо с ботуши до коляното и куриерска чанта през рамо, тогава за следващата есен жената-редник е на фронта. Харесахме начина, по който колекцията комбинира ефирни материи с плетива – например разкроена пола и пуловер.

За вечерните случаи лейбълът се обръща към женствеността и е избрал златни апликации при лилаво-червена гама с пола молив и шифонени топове. Дължините са предимно до коляното, като преобладават свободните кройки с акцент в талията.

Една удивителна комбинация от милитъри и изначална женственост са тези италиански предложения, които няма как да не ни впечатлят.

Versus



За следващата есен-зима Кристофър Кейн ни предлага цветна бунтарска мода, която се опълчва на всякакъв вид спретнатост. Виждаме крещящи цветове, пайети, мрежести детайли, огромни палта с косъм и мини рокли. Моделите са сякаш излезли от един провокативен тинейджърски купон, без да се интересуват от модни ограничения или установени стереотипи. Палитрата е предимно в бордо, розово, синьо и жълто, а гладката кожа присъства в повечето предложения – като панталони с прорези, чизми над коляното или детайли по палтата. Можем само да поздравим господин Кейн за този нестандартен изблик с доза младежки пънк, който ни предлага за зимата на 2012/13.

Не сме приключили обзорът на седмицата на модата от Ботуша и съвсем скоро ще ти предложим и последната доза италианска естетика, която да усетиш като милански вихър.

Отразяването на Модната седмица в Милано от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



Още новини от седмиците на модата в Милано:


Raf Simons плаче с глас. Това бе последното му шоу за Jil Sander

Седмица на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден трети

НОВО: DSquared2 показват чантите от колекция есен-зима 2012/13 ден преди официалното ревю в Милано

Седмица на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден четвърти
 

More All fashion