Следва

W Magazine и голите супермодели. Уникално шоу за ценители

Седмица на модата в Милано есен-зима 2012/13. Последен ден

Както в повечето неща в живота, най-хубавото идва накрая. Което определено не е закономерност що се отнася до седмицата на модата в Милано, като се има предвид на какви красоти се нагледахме.

All fashion преди 12 години

Както в повечето неща в живота, най-хубавото идва накрая. Което определено не е закономерност що се отнася до седмицата на модата в Милано, като се има предвид на какви красоти се нагледахме. Но последните четири модни къщи, които ще ти представим днес, ни възхищават с високия си професионализъм и нестихваща оригиналност.
Ето кои са те.

Dsquared²

Няма как да не се влюбим в постоянния ентусиазъм на Дан и Дийн Кейтън, който претворяват един истински разноцветен празник във всяка една колекция. И тази за есен-зима не прави изключение. Този път основна тематика са ранните 60-те години на XX век, които се прокрадват в полите молив с висока талия, баретите, елегантните ръкавици и прави палта.

Панталоните са с дължина до средата на прасеца и обикновено са съчетани с риза и мохерен пуловер, което ни подсказва, че братята сякаш са загърбили бунтарския дух за студения сезон. Лошите момичета, каквито обикновено обичат да са моделите им, по нищо не показват тъмната си страна тук, освен в запалените цигари. Една доста по-изтънчена визия, която ни напомня за Джаки Кенеди, е тяхното предложение за есента и кои сме ние, за да не го приветстваме…

Giorgio Armani



Както сме се уверили през годините, елегантният и изискан почерк на този лейбъл остава във всеки следващ сезон. За колекцията есен-зима 2012/13 това не е изключение, но този път е намесена една изявена андрогинност. Тя се състои в умело съчетаване на пола и бермуди, които видяхме още в есенната колекция на Emporio Armani. Сивите костюми отстъпват място на разноцветни рокли и поли до коляното.

Впечатлиха ни огромните цветни палта от кожа с косъм в оранжево или фуксия, които разнообразяват монохромното сиво и черно.

Силуетът в никакъв случай не е тесен по тялото, но виждаме права кройка при панталоните и по-свободна при копринените рокли. Харесахме дълбокото черно кадифе в комбинация с шапки федора и мъжки обувки. Тази есенна колекция е една съвременна класика, на която няма как да устоим…

Roberto Cavalli



Майсторска игра с материите ни предлага италианският лейбъл за есен-зима 2012/13. Мини поли, които са направени от кожа с косъм по такъв начин, сякаш са пера и питон, боядисан в леопардови шарки са само част от удивителните неща, които италианската модна къща сътворява за зимната си колекция.

Освен изобилието от различна интерпретация на животинските принтове, Кавали не ни разочарова и по отношение на присъщите за него бляскави тоалети.

Ефирни макси рокли в земни и сиви тонове с игриви плисета и рюшове са основен елемент при моделите за есента, а черната перла Наоми Кембъл закрива шоуто в ефектна дълга рокля в бургундско червено. Един грандиозен завършек на колекция, отдадена на тъмни тонове и една по-мрачна женственост.

Gianfranco Ferre



За разлика от повечето дизайнери, на които се нагледахме през последните няколко дни от миланската седмица на модата, този лейбъл се дистанцира от всякакви щампи и шарки и залага на кройката. Палитрата е предимно монохромна – сиво, черно, тъмно синьо и металик в златисто и сребристо и ни подтиква да преместим погледа си повече към силуета.

А той е предимно прав и овърсайз, както във връхните дрехи, така и при панталоните. Виждаме кожа – с косъм или гладка при палта и панталони, кашмир, шифон и коприна, които претворяват асиметрични коктейлни рокли с едно рамо. Нищо повече от фина изисканост и нищо по-малко от семпли силуети ни предлага последния емблематичен лейбъл от седмицата на модата в Милано.

Изпращаме и тази модна седмица с много италианска страст във всеки модел, разнообразна пищност и прецизни силуети. Една пищна наслада за сетивата в различни форми, която не оставя никой безучастен.
Отразяването на Модната седмица в Милано от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



Още новини от седмиците на модата в Милано:


Raf Simons плаче с глас. Това бе последното му шоу за Jil Sander

Седмица на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден трети

НОВО: DSquared2 показват чантите от колекция есен-зима 2012/13 ден преди официалното ревю в Милано

Седмица на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден четвърти

Missoni, Dolce & Gabbana, Marni - Седмицата на модата в Милано есен-зима 2012/13. Ден пети

Български топ мoдели на седмицата на модата в Милано

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.