Следва

Editors' choice: Кой как видя пастела

ПАСТЕЛЪТ. Как да го носим

Черният цвят балансира всичко. Например една много женствена рокля в розово или жълто от пастелната палитра...

All fashion преди 12 години

Хитовият тренд на млечните тонове, въпреки сладоледената примамка, крие опасни рискове от неподходящи комбинации.

Правилата, които се отнасят до тази изключително завладяваща пролетна идея, препоръчваме да се следват като по учебник, защото тези бледи тонове не стоят добре на всяка кожа, а и от прекалената употреба на захар на някого може да му прилoшее.

Ето няколко полезни трика, които да направят мисията с носенето на синьото, бледорозовото, резеда или пък нежно жълтото абсолютно възможна:

1. Комбинация с черно, сиво или бяло

Черният цвят балансира всичко. Например една много женствена рокля в розово или жълто от пастелната палитра и клъч в същия цвят стоят чудесно с класическото черно сако – героят на всяка комбинация.



А повечето базови цветове като сиво, бяло и кафяво са идеални спътници на ментово зелено.

При носенето на пастел смелостта не е сред уважаваните качества, затова е добре всички опити за съчетаване с ярки цветове или подобни, пак в пастелните нюанси, да бъдат сведени до минимум.



Доброто старо правило за студените и топлите цветове, научено в училище, може да се приложи на практика с комбинацията сиво със светлолилаво, защото и двата цвята са от студената палитра.

2. Пастел от горе до долу, по-скоро не!



Комбинацията в изцяло светлосиньо или бебешко розово е възможна само на теория, но не и на практика. Компилирането на отделни пастелни нюанси, например резеда с прасковено, също!

Границата на сериозния и добре обмислен пастелен аутфит е хубаво да не се преминава с личните интерпретации, затова правило номер едно е важно да се следва стриктно! Още повече, че на блед тен пастелите придават откровено нездрав вид.

Внимателни с тях да бъдат и блондинките. На русите дами препоръчваме да се придържат към правило номер 3.

3. Аксесоар в пастел е за всеки




При един чист и семпъл аутфит, като раиран костюм или джинси с тишърт, гривна и обувки в бонбонени цветове ще сътворят чудеса. И е свежо, и е в тенденцията, и е почти безпогрешно.

Разбира се, трябва да са малки акценти, като пръстен и чанта, но не и розов чорап или ботуши.

Аксесоарите са добър избор и за вечер, защото роклята в пастел често има ежедневен, но не и официален вид.

4. Пастелът е приказен с едри красиви бижута




Колие в злато или сребро ще създаде стилен контраст с бебешките нюанси. Внимание, не казахме перли съвсем умишлено, те не са добра идея при бледите цветове. Прекаляването с нежността и мекотата, перли с пастел, води до несполучливи Барби версии.

Най-добре бижутата да са от метал или за по-кежуъл вид - от дърво. Така хармонията в цялостния аутфит ще е постигната.

More All fashion