Следва

Double Trouble: Маратонките Isabel Marant от клипа на Бионсе

Тенденцията GAME ON и как да я носим

Щипката спорт в цялостната визия този сезон е като щипка много пресен и ужасно ароматен магданоз върху...

All fashion преди 12 години

Щипката спорт в цялостната визия този сезон е като щипка много пресен и ужасно ароматен магданоз върху салатата, т.е. почти неразличима, но много съществена.

Защо го казваме така? Ами защото, като се замислим, почти във всяка дизайнерска колекция за пролетта и лятото присъства по малко от този тренд, но почти никъде тя не е ударно водеща.

Да заложиш на спортния елемент в облеклото е мисия възможна, лесна и, в повечето случаи поне, достъпна.
Можеш да тръгнеш от чифта градски маратонки /кецове/ и до преминеш с добър успех, както по отношение на добрия стил, така и на удобството, през панталона /шортите/ и да завършиш с тениската /блузата без ръкави, суичъра, полото/.

Как е най-добре да стане това?



1. Изцяло спортно, когато се зададе съботата, неделята или почивния ден.

2. Частично спортно, когато настроението е такова, че го изисква. Това е и любимият ни начин. Чудесен пример е комбинацията копринена пола/рокля и памучен сиучър. Или пък копринена риза, джинси, кецове. Или спортен клин и блуза в златно, заедно с много високо деколте. Или кашмирено палто с офицерска кройка, над чиято яка се подава качулката на суичъра.

Или долнище на анцуг в комбинация с красива, закопчана догоре риза и високи сандали.

3. Спортни, обаче спиращи дъха дрехи, подходящи за събитие, за вечер, че и за коктейл.


Givenchy пролет-лято 2012

Тук се включват най-добрите постижения на дизайнерите, които няма да сложиш във фитнес салона, главно заради зашеметяващата цена, а и заради зашеметяващо звучене, всяко от които обаче е като произведение на модното изкуство и си е жива инвестиция.

Спортните комбинации са особено подходящи на хора със спортни фигури.
Добре е да се знае, че въпреки че генерално дрехите стоят по-добре на слаби хора, инспирираните от спорта изобщо не търпят излишни грамове.

Просто апетитът, макар и здравословен, не се комбинира добре с този тренд.

Спортните комбинации определено не допускат и сложни и претенциозни прически в допълнение към себе си, както и твърде силен грим.



Носим ги с особено удоволствие в традиционните за тях цветове, просто защото много им отиват, освен ако не сме избрали третия вариант, в който големите дизайнери не са ни оставили място за експерименти и, ако шортите са златни, ги носим точно така.

Иначе великолепните меко сиво, тъмносиньо, черно, бледорозово и бежово са цветовете, с които спортните дрехи се възприемат най-лесно, а и предполагат безброй комбинации. Когато ги съчетаваме с част от наличния гардероб, е полезно да знаем също, че стоят превъзходно с прозрачни материи, едри плетива и кожа.

ПАСТЕЛЪТ. Как да го носим


ФЛОРАЛНИТЕ ПРИНТОВЕ: Как да ги носим

Editors' choice: Кой как видя принтовете
 

More All fashion