Следва

Простотата на красивото

ТЕНДЕНЦИОЗЕН БЛИЦ: Tенденциите с Антония Йорданова

Тя е моден редактор на сп. Еlle. и е едно от четирите талантливи момичета, които стоят зад марката Knapp...

All fashion преди 12 години

Днес гост в нашия ТЕНДЕНЦИОЗЕН БЛИЦ е Антония Йорданова. Тя е моден редактор на сп. Еlle. и е едно от четирите талантливи момичета, които стоят зад марката Knapp


Освен че е лидерът на новаторския квартет, тя е и сред утвърдените модни журналисти и стилисти у нас. Най-много шум покрай нея се вдигна обаче, около работата й с втория "Мюзик айдъл", където обличаше участниците според музикалния стил и епохата, която той символизира.


Тони е свързана с музиката много преди риалитито и може би това е една от скритите й страсти, на които тя се отдава в началото на кариерата си, когато е водещ в музикалната телевизия ММ. 
 

Нито тогава, нито сега, тя е крила, че иска да бъде различна. И това личи във всичко. Най-вече в изключително запомнящите се и характерни дрехи, които прави и с които се облича.


Но каквото и да си говорим за Антония, нищо няма да е по-красноречиво за стила й в момента, от собствените й отговори. Вижте какви са те:
 

Тенденциите, които с удоволствие ще заимствам в личния си стил тази пролет… ярките цветове, които така или иначе са "дежурни" в гардероба ми, както и дългите бохо рокли.

И нямам търпение да видя в гардероба си… 
всеки момент очаквам едни Dr. Martens Brogue, които ще бъдат моята заемка от мъжкия гардероб тази пролет и съм решила, "заради  копчето да ушия балтон" – те ще бъдат мотивацията ми да "сглобя" един по-минималистичен и masculine сет (поне един), което за мен си е рядкост.

Добрият шопинг се изразява във… в това да си доставиш удоволствие с неща, които те карат да се усещаш добре, красива, в кожата си.

Продуктът, без който нищо няма да е съвършено този сезон… 
за всеки е различен, със сигурност. Лично аз не мога без аксесоари, а те с всеки изминал сезон стават все по-огромни, разкошни, цветни....

Когато трябва да съм безпогрешна в стила си, не си позволявам… 
не обичам ограничения и порядки. Всяко "безпогрешно" е различно за всеки. Във всеки случай подобни догми биха направили всичко скучно и предсказуемо, каквото често е btw.

В ежедневието обаче винаги добавям… 
очна линия.

Когато откровено призная, че не знам какво да облека, ме спасява… 
любими "заучени комбинации", с които знам, че се чувствам добре.

Пластмасови бижута бих сложила... 
нося почти всекидневно.

И все пак в модата никога няма да мога да приема… 
от една страна робуването на марки, освен в случаите, когато наистина посоката, в която работи определено име съвпада с твоето усещане за стил. От другата са отчайващите жертви на модата, без капка стил и собствен почерк, които обикновено имат възможности, за сметка на което пък опропастяват божествения ресурс от вещи, които биха могли да използват толкова по-вдъхновяващо.

Градът мечта за шопинг… 
всеки един би могъл да бъде, стига да знаеш къде да пазаруваш или да си готов за експерименти, за лов на нови и любопитни места. Ако следваш само "табелите" обикновено няма значителна разлика.
 

More All fashion