Следва

Червен код: опасно секси

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Толкова шантава, толкова изумително екстравагантна, излязла от обектива на изключителния артист Стивън...

All fashion преди 12 години

Кийра Найтли за сп. Interview, арил 2012

Актрисата е изключително вдъхновяваща в тези черно-бели фотоси за сп. Interview, в които 80-те се завръщат като абсолютната класика.

Андрогинната Кийра, цялата в кожа, носи духа на това пълно с модни противоречия десетилетие, но така носталгично и любимо на всички. Кадрите са на Мерт и Маркус, естествено почеркът им си личи, стайлингът е на Кари Тмплер, а висококачествените кожи на Balenciaga, Louis Vuitton, Celine и Yves Saint Laurent.

Прекрасна сесия, чудесна Кийра!

Върховният кич в кадрите на Стивън Мейзъл за италианския Вог



Толкова шантава, толкова изумително екстравагантна, излязла от обектива на изключителния артист Стивън Мейзъл – абсолютното хахо на модната фотография в най-хубавия смисъл на определението, и в същото време под одобрението и ръководството на един моден мастодонт като Франка Созани, е сесията в италианския Вог, наречена Haute Mess и видеото към нея.

Стайлингът, който напомня за живота и стила в едно типично американско гето, но с висши лейбъли, е на Лори Голдшайн, а участниците в този парад на свръх кича са моделите Джоан Смол, Джесика Стам, Карън Елсон, Аби Лий Кершау, Линдзи Уиксън, Дафне Грьоенвелд, Гуинивер ван Сеенус и Коко Роша.

Визиите в “Haute Mess” несъмнено изразяват отношение към бъркотията, породена от свръх производството на храни, напитки и мода, продуктовото позициониране и свръх консумацията на съвременното общество, като буквализмът тук е съвсем нарочен. Сесията е също толкова пряма и отразява релаността, колкото е и самата Франка Созани - дама, която признава и често хули лошите страни на модата.

„Искахме да създадем нещо супер екстравагантно, нещо необичайно, нещо, което ще провокира въображението и фантазията на хората, коментира Созани идеята на тази сесия в мартенския брой на Vogue Италия. Не е нужно да се обличате така, продължава Созани, нито да се гримирате така, но понякога е хубаво да отидете отвъд пределите на общоприетото, за да осъзнаете, че в модата наистина има нещо тъжно”.

Да, добре казано и гениално изпълнено, а още по-хипнотизииращо е и видеото към тази пълна висша каша.

Гледай:



Виж всички снимки от тази великолепна сесия тук>>

Рекламните визии на Free People пролет-лято 2012




Седемдесетарският бранд Free People показа новите визии от колекцията бельо за пролет-лято 2012 с моделите Марта Хънт, Криста Кобер, Паня Роус, които всъщност визуализират трите характерни типа жени – секси момичето, готината и красивата. Впечатли ни особено бохемският шик в колекцията, която обаче следва линията на тенденциите тази пролет - дантела, пастел, бродерии, но още по-красиви са самите кадри, в които кипи младостта и свободния дух на жената, носеща това изумително бельо.

Виж всички вълшебни кадри тук и се убеди сам>>

Линда Еванджелиста в новата кампания на Chanel Eyewear



Понякога имаме чувството, че и да пуснем крана на мивката, ще се появи чичо Карл – дотолкова е завладял медийното пространство с особата си. Този път обаче нашето внимание е привлечено от една изключително красива рекламна кампания. Става въпрос за възраждането на моделите от 90-те, което продължава и с избора на Линда Еванджелиста като лице на новата линия очила от Chanel.



Моделът доказва своята неостаряваща красота в семплата, но разбира се, невероятно стилна поредица реклами, заснети лично от модния корифей Лагерфелд.

Запазената марка с черно-бяла визия допълва основния акцент върху очилата, а бекстейдж кадрите ни разкриват таланта на Карл и като усърден фотограф. Знаем, че той не пропуска кампаниите на нито един от лейбълите, с които работи, но не крием възхищението си от тази.

Едно голямо „Браво!” за Карл и за Линда!

Кришел Стъбс в еклектика от стилове за The Block Magazine S/S 2012



За пролетно-летния си брой The Block Magazine ни впечатли със сесия, която стилистът Martha Violante смесва сватбени елементи със спортни, но и запазва влиянието на тенденциите. Моделът Кришел Стъбс е стилизирана в рокли на Altuzarra, Jil Sander, а забелязваме и рязаната дантела с пастелни нюанси на Louis Vuitton. Не вярвахме, че миксът от тенденции може да се получи толкова добре, а тази красива сесия надминава очакванията ни. Аплодисменти получава фотографът Бон Дюк, който успява да придаде бунтарско настроение, но и да запази ефирната женственост, която улавяме от всеки кадър.

Виж всички снимки тук>>

More All fashion