Следва

Високи и успешни: Тони Гарн, която официално ще работи като ангелче в рая на Victoria’s Secret

NEWS: Aquascutum обяви фалит. Затварят фабриката във Великобритания

Неприятни новини за съдбата на британския лейбъл със 161-годишна история Aquascutum идват направо от Лондон....

All fashion преди 12 години

Неприятни новини за съдбата на британския лейбъл със 161-годишна история Aquascutum идват направо от Лондон. Във вторник, 17 април, собствениците обявиха банкрут, а заедно с това и вероятността да се простим с една важна част от модното наследство.

През 2008-ма година Aquascutum губи 38 милиона долара от нереализирани продажби, а на следващата година брандът вече е собственост на председателя на Британския моден съвет Харолд Тилман - известен инвеститор. Тилман наема добри ръководители, а за криейтив директор назначава Джоан Сайкс, която през тези 3 години и половина се справя чудесно.

Вчера обаче компанията собственик официално обяви, че затваря фабриката в Нортхемптъншир, където се изработват от години висококачествените неща на Aquascutum и където работят 115 човека, четем във "Файненшъл Таймс".

Лейбълът съществува от 1851 година, когато шивачът и предприемач Джон Емари отваря магазин за висококачествени мъжки облекла в Лондон. След грандиозния успех на непромокаемата вълнена материя, от която са направени дрехите му, две години по-късно Емари я патентова като свое изобретение, откъдето идва и името на марката - Aquascutum.

Надяваме се брандът да не остане в историята безславно и да се намери изход, макар че днес е много трудно да оцелееш, разичитайки предимно на стари лаври. От друга страна - усилието за някои неща си струва, дано в този случай да има начин и старата златна марка да оцелее.
 

More All fashion