Следва

Малко цветен вторник

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Докато някои чужди колеги разсъждават по темата за цвета на бельото на Марк Джейкъбс на Мет Гала миналата...

All fashion преди 11 години

Maрк Джейкъбс по дантелена нощничка на Met Gala в Ню Йорк

Докато някои чужди колеги разсъждават по темата за цвета на бельото на Марк Джейкъбс на Met Gala миналата седмица, където пак шокира публиката си, ние се кръстим, че поне имаше такова. Защото наблюдавайки еволюцията на изненадите му, установяваме, че догодина дизайнерът вероятно ще заложи или само на гащите, или само на дантелената риза рокля.

Имаме предвид факта, че успешният криейтив директор на Луи Вютон е открит гей, човек с определени творчески нужди, като тази да бъде зяпан в захлас, и със сигурност знае какво прави и защо го прави, особено що се отнася до имидж, но не можем да приемем точно това му стилистично решение. Което пък само ни убеждава, още по-твърдо, в правото да държим дамския гардероб неприкосновен, далеч от фантазиите на гаджето, мъжа или брата, поне в близките 100 години. Сами виждате защо - мъж в дантелена роба е гледка, която трудно смиламе, особено на закуска. 

Джесика Симпсън с амбиция да прави дрехи за бременни



Очарователен е ентусиазмът на Джесика Симпсън да направи колекция дрехи за бременни, но този моден изблик на родилата наскоро известна просто като известна е твърде вероятно да предизвика вулкан от колекции - ще последва детска, а после и сезонна колекция.

Нямаме нищо против дизайнерските изблици на госпожа Симпсън, и разбираме, че не й е било никак леко да се вмъкне в леопардова рокля, наддала почти двойно килограми отгоре (а с непрестанните си публични появи с корема напред се прочу и като жената с вечната бременност), но не можем да преглътнем намесата й в модата, пък било то и само кратко вдъхновение, предизвикано от дискомфорта на бременноста. Защото не харесваме предвидимите неща, не харесваме и маниера на Джесика да е във всяка вестникарска колонка - просто вече е твърде досадно! 

Почти невъзможни джинси или поредният скъп идиотизъм от Opening Ceremony



Ако смятате бедрата си за перфектни, тези джинси сигурно ще ви стоят добре. Но имайте предвид едно - давате 785 $ за чифт дънки от раклата на мама, които са били тормозени жестоко на тавана от Джак Изкормвача.

оттук: openingceremony.us

Флорънс Уелш като ветрило в рокля на Alexander McQueen на Met Gala




Уважаваме таланта на дизайнера Сара Бъртън, която прави чудеса за наследения от нея лейбъл на покойния Алекзандър Маккуин, както и прелестния глас на Флорънс, вдъхновил също и Карл Лагерфелд, но тази невероятна дисхармония между фигура (тази на Уелш) и силует на роклята (на Сара Бъртън) по време на Met Gala, много ни смути. Формата на ветрило превръща в тромава иначе артистичната осанка на Флорънс, а прозрачният тюл около бюста напомня, че сутиенът е идеалното изобретение, възпиращо силата на гравитацията. 

И определено казваме НЕ на избора на рокля в този случай. 

Обувките на клоуна KRON by KRONKRON



Три пъти НЕ за тази дизайнерска инспирация. Не на комбинацията от материи и цветове, не на формата, не на идеята, че някой би могъл да похарчи близо 800 лева за това. Защото ние може и да се борим с модните престъпления, но сме напълно безсилни срещу клоуните... 
 

More All fashion