Следва

Снимай красиви абитуриенти! Спечели Beyoncé Pulse и GUESS Seductive homme

Editor’s Choice: Ресторант Golden Nero и главният салон - Италия в сърцето на София

Атмосферата на Италия е пропита във всеки детайл от салона...

All About Life преди 11 години

Там, в сърцето на града, където усещаш всеки пулс на живота, се намира ресторант Golden Nero, който ни стана толкова любим, че го препоръчваме само и единствено на приятели и то срещу подарък. Защото такива места обикновено пазим в тайна и само за себе си и специалните ни срещи.

За омаята и ароматите в Golden Nero ти разказа от първо лице нашият гурме редактор, който започна разходката си от най-прекрасния салон в ресторанта -
винарната, а след нея идва ред на основния италиански салон в ресторанта. 

Ето какво казва за него специалният пратеник на ViewSofia Веселина Стефанова:

Атмосферата на Италия е пропита във всеки детайл от салона. Меките дивани създават характерното за тази пълна с изненади страна удобство, а уханията на вълшебната й кухня, разпознаваеми в цял свят, могат не на шега да те заблудят приятно, че всъщност си в Тоскана.



Когато сме в този салон не можем да спрем да мислим за пица, прясна паста или нещо не така познато, но традиционно италианско, приготвена от майстор-готвача Ennio, или пък се размечтаваме за класическото al dente, и изобщо за ястия от всички италиански региони, които ресторантът предлага в изобилие.



И докато се колебая коя от всичките божествено вкусни пасти да опитам, достигам до решение и поръчвам две отделни традиционни ястия – паста маринара с морски дарове и паста с италиански колбас, чери домати и рукола.

 

И честно, без да ми се сърди мама, признавам, че това са може би едни от най-вкусните ястия, които някога съм опитвала.

 

За вкуса не се разказва, той се преживява. Но пастата с пресни морски дарове пише цяла история с този неповторим дъх на лято и море, който усещам с всяка хапка. 

И докато преглъщам жадно и бързам да предам комплиментите си на Chef Ennio, разбирам, че салонът неслучайно е посещаван от много чужденци и, разбира се, италианци. Защото кой, ако не те, знаят най-добре кое е традиционно италианско. 

Главният салон на ресторант Golden Neroе изтънчена комбинация от стил, изискан дизайн, апетитни ястия, които всяка седмица се допълват с нови рецепти, и атмосфера, която събира най-доброто от духа на Италия.
 
Това обаче не е всичко, защото ни остават още да посетим и "сладкия" салон и градината, и кой знае какви преживявания ни очакват там…

www.goldennero.com
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.