Следва

Who is she?

Who is she: 10 любими факта за Шакира

Да, тя е за завиждане. Да, тя е световна звезда със секси гадже.

Други преди 11 години

Да, тя е за завиждане. Да, тя е световна звезда със секси гадже.

Да, това е Шакира, това е и отговорът на загадката ни от вчера –“Who is she?”.

Ето и какво не знаем за нея или пък знаем, но включваме в 10-те любими факта за Шакира:

1. Шакира означава „изящна жена” в превод от арабски и пълното й име е Шакира Исабел Мебарак Рипол. Родена в Колумбия от брак на ливанец и колумбийка.

2. Едва на 13 години тя издава първия си албум “Magic”, но той постига слаб успех само в родината й. Вторият албум има същата участ и Шакира решава да се ориентира към актьорството.

3. Първата й роля е в колумбийския сериал „El Oasis”, но актьорството не й се удава.

4. В крайна сметка продуцентската компания Sony забелязва таланта й и продуцира първите два албума. През 1995 г. тя отново се завръща към музикалната си кариера и издава албум с името “Pies Descalazos” (Боси крака), който включва песента “Donde Estas Corazon” и допринася най-после за желания успех на изпълнителката.

5. Официалният химн на Световното Първенство по Футбол през 2010 е изпълнен от Шакира – „Waka waka” и е приет добре, за разлика от химна на Световното първенство по футбол през 2002 г. “Boom”, изпълняван от Анастейша.

6. Освен родния й език испански, певицата говори перфектно английски и португалски, но също говори и италиански, френски, каталунски и арабски.

7. Гордее се с две награди „Грами”, осем латински „Грами”, а е била номинирана и за „Златен глобус”. Шакира е втората най-продавана латиноамериканска певица на всички времена, след Глория Естефан.

8. През 2000 година започва романтична връзка с Антонио де ла Руа, с когото се усещат като женени и по думите й „не им трябват документи за това”. През 2011 година обаче двамата се разделят по взаимно съгласие.

9. През март 2011 Шакира официално потвърждава връзката си с футболиста на Барселона – Жерар Пике.

10. Шакира оглавява хуманитарна фондация за помощ на деца. Нейното име е “Pies Descalazos” (‘Боси крака’). До момента фондацията е построила три училища в Колумбия и е помогнала на много деца, изгонени следствие на партизанската война в нейната родина. През октомври 2003 г. UNICEF обявява Шакира за свой Световен Посланик на Добра воля, което я нарежда между най-младите в историята посланици на UNICEF.
 

More Други