Следва

Любими ансамбли - Чарлийз Терон в червен Ланвен

Ревюто на Knapp и Антония Йорданова веднага след него

Knapp представи двете си линии дрехи и аксесоари за предстоящия топъл сезон...

All fashion преди 11 години

Преди няколко дни екипът на модната марка Knapp представи новите си линии – Knapp main collection и The Tiny bear Light collection S/S 2012.

И докато в основната си колекция Knapp залагат на вечния черно-бял тандем и минималистичните силуети, то в линията Knapp Light всичко е по-лежерно и по-закачливо. Символ на тази линия се оказват мечетата, символизиращи невинността, детството и игрите. Виновникът за прекрасните бижутата, включени в колекцията, е младият дизайнер Милко Бояров. 

Зададохме на главния дизайнер на марката Антония Йорданова няколко въпроса, докато впечатленията ни от работата й са съвсем, съвсем пресни:


V.S. Защо две пролетни линии? 
А.Й. От втората ни колекция, която реализирахме за миналия пролетно-летен сезон до този момент, правим по две линии. От една страна това е в резултат на желанието да отговорим на нуждите и вкусовите предпочитания на повече жени, от друга е невъзможността да развиваме само една посока от всички, които имаме желание и вдъхновение да превърнем в реалност. Но реално погледнато, подобен подход дава по-голяма свобода на клиентите ни - потенциалните и вече действителните.


V.S. Oт къде толкова вдъхновение, Тони?
А.Й. 
За всеки човек, който се занимава с някакъв тип изкуство, вдъхновението е само началото и вярвам, че всички го имаме в изобилие. Въпросът с това, от къде се черпи, е страшно труден, защото всеки автор има своите емоционални и естетически нагласи и може да се почувства в творчески апогей и от нещо много драматично... така че, за себе си не мога да кажа с две думи. Сигурно е само, че когато обичаш нещо и се вълнуваш истински от него, няма как да ти липсват желание и идеи.


V.S. За кого е предназначена черно-бялата и за кого цветната light линия?
А.Й.
 Основната линия е ориентирана към жените с по-смел стил - тези, които не се тревожат дали по улиците ще се обръщат след тях или мъжът им ще възкликне изумен. Тя е за тези, които държат да имат свой стил, своя индивидуалност и предпочитат да инвестират в качествена дреха, която съществува в ограничена или единична бройка. Когато модата е страст, а не брандомания, основната линия е добра опция.

Light линията е по-свежа, по-забавна и по-достъпна в някаква степен. Така, както дадохме началото на Light линията с велосипеда и минахме през цветята, така този сезон стилизирахме друг, по детски наивен образ. Идеята дойде от наш приятел - ние просто я прегърнахме и развихме, тъй като тя напълно съвпада с посоката, в която искаме да върви Light линията.
 

V.S. На нас много ни хареса това, че мултиплицирахте мечето, но как останалите приеха съвместния ви проект с Милко Бояров? Работила ли си и преди с него?
А.Й. Проектът ни с Милко е едно от нещата, за които получихме най-бърза и възторжена реакция. След представянето на колекцията, именно бижутата бяха сред запазените артикули.

Иначе, с Милко се познаваме от 2 години и освен негов клиент, съм работила с него и като стилист.

Отдавна искахме да направим нещо заедно и мечетата се оказаха чудесен повод.Той заслужава да бъде популяризиран, тъй като и без това малко хора дръзват да правят иновативни и различни неща - просто няма достатъчно адекватни потребители за тях.

 
 


Напълно сме съгласни с Антония Йорданова, защото сме абсолютно възхитени от нещата, които прави Милко Бояров. Бижутата му наистина ни вдъхновиха и съвсем скоро очкавай да ти го представим най-подробно тук.

 

 

More All fashion