Следва

Boy by Band of Outsiders Resort 2012

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Миналата седмица френският съд отсъди в полза на Zara в процес, заведен от дизайнер Кристиан Лобутен заради ...

All fashion преди 11 години

Лобутен отново загуби каузата за червените подметки. Този път от Zara

Миналата седмица френският съд отсъди в полза на Zara в процес, заведен от дизайнера Кристиан Лобутен заради масовото използване на запазената му марка - ярко червените подметки.

Делото започна още през 2011-та, когато от компанията ищец се опитаха да спрат гиганта Zara да произвежда чифт с въпросните червени подметки за скромните 70 долара, като обвиненията на Лобутен са в нарочно объркване на потребителя. Освен че изгуби делото, дизайнерът се задължава да изплати и близо 3 хиляди долара на Zara и разноските по процеса.

Подобна борба марката луксозни обувки водеше и срещу Yves Saint Laurent, които също използват ефекта на червените подметки, дело, което Лобутен отново изгуби, въпреки няколкото обжалвания.

Можем да си представим какъв удар върху луксозната марка обувки е това да ти отнемат разпознаваемия знак, а именно червения цвят, който те е отличавал от всички останали, и напълно подкрепяме Лобутен в обвиненията му, че цветът е толкова желан от конкуренцията именно с цел подвеждане на купувачите.

Не харесваме това, че някои марки се стремят към увеличаване на продажбите на гърба на една успешна концепцията, която позволява на "обущаря на звездите" да бъде познаван на секундата дори с просто око!

Жалко за Лобутен, жалко и за нечестните брандове.

Колекцията Resort 2013 на Boy Band Outsiders



Resort колекциите се превърнаха в модното събитие на изминалата седмица и продължават с пълна сила и тази. Прекрасен списък от топ марки, които представят абсолютно различна вселена от тази на сезонните колекции, се редуват с по-красиви и по-красиви предложения, като водещо тук е съсредоточаването върху моделите, а не върху шоуто.

И като изреждаме звънтящите в ушите ни лейбъли като Chloe, Celine, Balenciaga, Chanel, Lanvin, си представяме нещо красиво, нещо впечатляващо.

Не така впечатляващи обаче се оказаха моделите на Скот Стернберг за Boy by Band of Outsiders, които, като изключим лимоновото костюмче, прозрачната парка и милитъри якето с флорални ръкави - доста приемливи, се отличават най-вече с лошия си силует и ужасяващ стайлинг.

Не, не харесваме тази колекция, защото Стернберг никак не ни убеждава, че е готино да си я купим.

Виж цялата колекция тук>>

Нещо не е наред с аксесоарите или Аманда Сейфридж на наградите TOMMY



Похватът - цветът на колена да е като цвета на клъча, е адски скучно нещо. Жалко, че не е имало кой да посъветва милата млада актриса и за това, че на нежна рокля в синьо и злато с много детайли, в стила на 20-те, никак не й отива коралов колан от годините на диското.

Иначе като махнем всичко червено, нещата се получават добре.

Блейк Лайвли не е била по-безинтерсна. И всичко това в юлския брой на Marie Claire



Старлетката, която дължи славата си на секси героинята Серина ван дер Уудсен в сериала Клюкарката, е очарователна по един много американски начин – залага на късо, имаме предвид роклите, русо и мълчаливо, като последното вероятно й е наложено по силата на железен договор с The CW, продуцентите на сериала.

Въпреки това Карл Лагерфелд и още куп дизайнери направо я боготворят, шият за нея и я обличат, а това води до небивал интерес на медии и фенове.



И какво се случва тук, в юлския брой на Мари Клер, в сесията и корицата с Лайвли, които излязоха вчера? Нищо.

Не лоша работа на модния редактор Нина Гарсия, сакото Balamin, роклята Jenny Packham и всички останали лейбъли, които участват в сесията, но толкова скучна Блейк никога не е била. Малко жега, малко секс, това искаме! Все пак е юли!

Годежният пръстен на 19-годишната Майли Сайръс



Може би точно тук му е мястото да кажем, че не харесваме идеята да се сгодиш на 19, особено във Холивуд, но това е обширна тема за размисъл. Причината Майли Сайръс да попадне в Петте неща, които Не харесахме в модата, е годежният й пръстен, подарен й от бъдещия й съпруг Лиам Хемсуърт.

По дизайн на известния бижутер Нийл Лейн пръстенът напомня на антична находка, което за млада годеница не е добро стилистично решение. Цветът е злато, камъкът не е голям и дразнещ, но тези малки дребни диаманти по основата ни дойдоха в повече, чисто естетически.

И ако в Холивуд има хора за всичко, защо не се е намерил специалист, който да посъветва Лиам, че на пръста на 19-годишната му бъдеща съпруга нещо фино, нещо нетрадиционно дори би било далеч по-добрият избор.
 

More All fashion