Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 18 - 24 юни

Дизайн за вдъхновение: Правилата на спалнята

Когато се чудим как да подредим и обзаведем спалнята, за да не попадаме в ситуация, в която да съжаляваме след това, задължително трябва да спазваме някои прости правила...

All About Life преди 11 години

Когато се чудим как да подредим и обзаведем спалнята, за да не попадаме в ситуация, в която да съжаляваме след това, задължително трябва да спазваме някои прости правила. И по тях наистина няма да е лошо да вървим, когато става въпрос за създаване на спокойно пространство за спане, релакс и... не само.


Намерихме кратък и прост списък с нещата, които според нас са най-важни за една спалня, за да бъде наистина любимото ни място. 

1. Eлементарно!

Важно е да има нощно шкафче, където да можем да държим - балсам за устни, чаша вода, списания, купища книги, снимки ... списъкът продължава. 

2. Задължително!

Най-доброто легло, което можете да си позволите. Никога не забравяйте колко много време прекарвате в него.

3. Махнете телевизора!

Когато сме на хотел сигурно ще ни се стори безумно това да нямаме телевизор в стаята си, но за сметка на това у нас, в нашата спалня вече отдавна сме го изхвърлили. Това определено помага за по-спокоен сън, а и винаги е толкова по-вдъхновяващо да четеш книга преди да заспиш и да загасиш.



4. Завивките!

Никога не използваме едни и същи завивки цялата година. За нас традицията повелява смяна на чаршафите и преминаване към по-леки завивки веднага, щом времето стане по-топло.
За спалното бельо задължително избери цветове, които едновременно обичаш и те успокояват. Леглото ти трябва да е хем свежо, хем неутрално, така че можеш да си позволиш и няколко много искрящи елемента, ако пък го предпочиташ по-цветно.

5. Премахнете часовниците!

Изхвърлете досадните тиктакащи предмети, които хората имат навика да държат на нощното си шкафче. Откакто ние го направихме, смятаме, че сънят ни е станал много по-пълноценен. Преди знаехме колко е часът през цялата нощ, но тези изчисления за това колко време имаме докато стане време за работа, са напълно излишни.



6. Винаги си оправяйте леглото!

Това не е само легло, което трябва да изглежда прилично, а също така и нещо, което дава начален тласък на деня ти. Веднъж чухме, че ако започнете деня си като изпълнявате нещо (дори ако това е толкова просто, колкото оправянето на леглото), ще бъдете много по-продуктивен и производителен през целия ден.

7. Съхранявайте одеялото под покривката на леглото!

Това е един от най-бързите начини да се справите със ситуацията на неочакваните гости.

8. Проветрявайте непрекъснато!

 
Няма нищо по-хубаво от чистия въздух. През лятото имаш перфектната възможност да не затваряш прозорците на спалнята си за сметка на малко повече завивки.

9. Ролята на щорите!
 
През седмицата ние не пускаме щорите на прозорците, защото едва ли ще можем да станем сутрин за работа, ако все още ни се струва тъмно. Но пък за сметка на това по време на почивните дни няма нищо по-хубаво от онова състояние, при което сякаш се чувстваш притиснат да се измъкнеш от леглото.



А какви са правилата на твоята спалня?

От cupcakes and cashmere

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.