Следва

Back to the Future: Alexander McQueen Resort 2013

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Седемдесетарският ексцентричен на Дейвид Бауи, емблематичните му сценични костюми с широки извънземни...

All fashion преди 11 години

Resort 2013 на  Alexander McQueen 

Седемдесетарският ексцентричен стил на Дейвид Бауи, емблематичните му сценични костюми с широки извънземни рамене, панталони с широки крачоли и тиранти, и смесването на мъжко-женски елементи, както и картините на Густав Климт са вдъхновението за колекция resort 2013 на Alexander McQueen, по-точно на създателката й Сара Бъртън.

След като няколко поредни сезона Бъртън обръщаше силно внимание на роклята и фино изпипваше детайлите по нея, дизайнерката признава, че иска да се върне към тялото и кройките, които подчертават неговите възможности.

Следвайки тази концепция, колекцията е един чудесно постигнат резултат - акцентът основно е на талията, пристегната с широките, така модерни за идващата есен колани, блейзерите са във във великолепни вталени кройки, панталоните правят краката безкрайни, а силното внушение на колекцията идва от детайли като раменете, яките, полите на роклите.

Дължим едно голямо „Благодаря” на Бъртън и затова, че ни върна мъжкия костюм, и то в такива прекрасни интерпретации.

Цветовете са основно от палитрата на Климт - студените металически нюанси, или пък неутрални - черно и бяло.

Виж цялата колекция тук>>

Dolce&Gabbana с опит за haute couture колекция



След новината за спирането на мостовия бранд на Доменико Долче и Стефано Габана D&G, който от тази пролет вече няма да съществува като възможност за феновете на Dolce&Gabbana да притежават нещо тяхно на по-достъпни цени, не очаквахме дуото да ни изненада с амбиции за котюр колекция. Но е факт, известен от миналата седмица. Нищо, че кризата в бизнеса налага на двойката дизайнери спирането на по-масовата им версия, за лукса винаги ще има пазар (доказано и според изследване на вестник Файненшъл Таймс) и вероятно точно на това разчитат.

Хубавото в тази новина е, че като дебютна, колекцията, надяваме се, ще е пълна със старание да впечатли отбраните клиенти и няколкото допуснати журналисти на самата презентация на 9 юли, понеделник, в Сицилия. А от това да се роди още един великолепен котюр лейбъл, по-хубаво няма.

Всъщност Dolce & Gabbana couture няма да бъде част от официалната селекция на Парижката От котюр седмица, която тече в момента, вероятно с цел първо да пробват пазара, а после да навлизат в голямата висша мода, в която италианските брандове Армани и Версаче се справят чудесно.

Dolce & Gabbana дори вече имат известен опит с роклите за червения килим, обличайки лицето на бюти продуктите им актрисата Скарлет Йохансон, с рокли, ушити специално за нея, за най-важните световни събития. В рокля Dolce&Gabbana бе Скарлет на Met Gala в Ню Йорк тази година, както и на церемонията Оскар 2011 в Лос Анжелис.

Ние сме нетърпеливи да видим опита на двамата италианци, в тях има много страст и емоция, което винаги е печелившата формула за успех.

Ема Стоун в Eliе Saab в Лондон на премиерата на THE AMAZING SPIDER-MAN



Това е един от многото разкошни тоалета, съпровождащи младата актриса Ема Стоун по време на световната й обиколка за премиерата на новия филм по комиксите на Марвел THE AMAZING SPIDER-MAN, където тя и гаджето й Андрю Гарфилд са в главните роли.

Гащеризонът, макар и думата да не приляга така добре на резултата на котюриера Eliе Saab, от колекция есен-зима 2012/13 е секси дреха, която изящната Ема носи с присъщата й женственост и момичешка елегантност. Дълбокото изрязано V-образно деколте показва бялата като порцелан кожа на актрисата, а фигурата й чудесно носи кройката на панталона. Косата й - идеално изправена, в много светло русо, с бретон, пасва съвършено добре на цялата й визия.

THE AMAZING SPIDER-MAN, който много скоро ще можем да гледаме у нас, представя, според създателите на филма, Спайдърмен в една много по-реалистична светлина. В този филм най-после ще се разплете мистерията около изчезване на родителите на Питър Паркър и ще се насладим на един нов любовен триъгълник – между двата образа на Андрю Гарфилд и Гуен Стейси – образът, изигран от красивата Ема Стоун.

Кадрите от новата рекламна кампания на Prada за колекция есен-зима 2013



Харесва ни това, че цветовете в колекцията на Prada са дълбоки и наситени. Харесваме и фотографския прийом моделите да изглеждат като от качествена 3D анимация, както и фона, толкова добре синхронизиран цветово и графично с всичко останало.



Главните действащи лица в този добре постигнат визуален ефект са моделите Магдалена Фраковяк, Айслин Стиро, Медисън Хедрик, Ванеса Аксенте, Елза Луижендик и Ани Вяитсина – великолепна селекция от славянки, скандинавки и американки.

Зад обектива е Стивън Мейзъл. Естествено!
 
Поканите за ревюто на Chanel Haute Couture есен-зима 2013



Не е защото скиците на Карл Лагерфелд са гениални (те са, но това е факт, който няма нужда от обяснения), а защото очакването от тази рисунка за предстоящото Haute Couture ревю на Chanel, сезон есен-зима 2013, е за среща с Коко, някъде през 20-те години на миналия век.

Нещо като във филма на Уди Алън "Полунощ в Париж", където героят на Оуен Уилсън се връщаше в любимото си десетилетие, за да разговаря с Хемингуей, Луис Бунюел, Салвадор Дали, Анри Матис, Пикасо и чудно хубавата девойка, любовница на всеки интелектуалец през 20-те, в ролята - Марион Котияр.

И ако миналият сезон всичко се случваше в самолет, къде ли ще ни отведе приказката oт този!? Ще видим след няколко дни в Париж, където от вчера стартира седмицата на висшата мода. 
 

More All fashion