Следва

Beach Report: Цял бански

Високи и успешни - Полското цвете Малгосия Бела

Тя е на зрелите 35, но няма славата на супер богат и прочут модел. По-скоро е професионалист, който виждаме...

All fashion преди 11 години

Тя е на зрелите 35, но няма славата на супер богат и прочут модел. По-скоро е професионалист, който виждаме повече на модни сесии, отколкото в реалния живот - този на звездите. И нямаше как да не споделим очарованието си от тази изключително грациозна полякиня след появата й в няколко поредни броя на парижкия Vogue – за април, май и юни, а през август и корица на испанския Vogue. Също така през април Стела Макартни избра именно Малгосия за лице на пролетното й ухание L.I.L.Y, посветено на майката на дизайнерката. И всеки кадър с нея е различен от предходния. Как го прави ли? Талант.

Малгосия е супермодел със забележително портфолио, което може да бъде учебник по успех за всеки начинаещ неин последовател.

35-годишната красавица е родена като Малгожата Бела в един от най-старите и големи градове в Полша – Краков, а родителите й я подтикват към модата от малка. Младото момиче е отхвърляно от няколко полски модни агенции заради андрогенния си външен вид. Но едва 3 месеца след заминаването си за Ню Йорк през 1998 г. тази хем момичешка, хем момчешка красота, съчетаваща в едно нежност и строго излъчване, е забелязана от Жил Сандър, която веднага й възлага участие в свое ревю.



Летящият старт на кариерата на Малгосия започва с мартенския брой на италианския Vogue през 1999 г., който е посветен изцяло на младия модел, сниман от едни от най-големите фотографи в индустрията, сред които Стивън Майзел, Питър Линдберг, Паоло Роверси и Марио Тестино. През май същата година тя позира и за корицата на парижкия Vogue, а през февруари и април 2000 г. отново я виждаме в материали на изданието, видяна през обектива на Рувен Афанадор.

 

„Не сме виждали подобна модна сензация от дебюта на Линда Еванджелиста” – споделят за нея от агенция Next. Прелестните лунички и магнетичните зелени очи на Малгосия, които ние също много харесваме, красят множество рекламни кампании – от Jil Sander до Lanvin, минавайки през Cerrutti, Alberta Ferretti и Versace. Красивата полякиня се появява и в ревютата на най-големите модни къщи, включително Yves Saint Laurent, Valentino и Armani.



На 24 години, за кратко, Малгосия изоставя своята модна кариера и започва да следва амбициите си да се превърне в актриса. Новият път, по който поема, отново е изключително различен, предвид двете висши образования на красивото цвете в модната индустрия, които са теория на литературата и музикална композиция.



След успеха си в биографичен филм за папа Йоан Павел II през 2006 г. доста успешният преди това модел прави своето голямо завръщане в модата с участието си в мащабни кампании на H&M, Louis Vuitton и Chloé. Голям триумф са голите снимки на Малгосия за календара на Пирели през 2009 г. през обектива на Питър Биърд и през 2012 г. през този на Марио Соренти. През 2011 г., рамо до рамо с Айслин Стейро, Малгосия се превръща в новото лице на колекцията Пролет/Лято 2012 на Chloé.

 

Последно супермоделът заблестя като момичето от корицата на августовския брой на испанския Vogue, облечена в костюм на Miu Miu и заснета от провокатора Грег Кадел. Прекрасните златни аксесоари и костюмът в цвят охра носят усещането за 70-те години.

И с всяка нейна поява на корица, сесия или кампания, установяваме, че и на 25, и на 35 полският модел Малгосия Бела изглежда зашеметяващо.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.