Следва

Who is she?

Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2013. Най-интересното от първите дни

На 6 септември, силно, с гръм и трясък и много прочути имена на първите редове стартира първата от поредиците...

All fashion преди 11 години

На 6 септември, силно, с гръм и трясък и много прочути имена на първите редове стартира първата от поредиците модни седмици, тази в Ню Йорк. Следват я Лондон, Милано и Париж, и целия празник ще приключи чак през октомври.

Съвсем в реда на нещата, наблюденията ни за изминалите три дни в Ню Йорк са, че пролет-лято 2013 ще е силен сезон на напластяването, кожата, обемите и неутралните цветове, което е знак за приемственост както от миналата пролет, така и от тази есен.

Но знаем, че все още нищо не сме видели, а това до тук е много малка част от всичко, което ни очаква. Ето какво се случи в дните 6 - 9 септември в Ню Йорк: 

Rag & Bone







Колекцията на дуото Дейвид Невил и Маркъс Уейнрайт за пролет-лято 2013 е приела силните тенденции на тази есен като черната кожа, обемите и напластяването, за да ги пресъздаде в пролетни версии, придавайки им лека романтична нотка.

Отдавна Rag&Bone не е символ само на супер добре прилягащи джинси, защото модата, която двамата дизайнери правят, е нещо средно между удобен гардероб с базови неща като карираната риза кожения панталон, полата трапец, спортното сако, и много fashion елементи като тренча с къс ръкав, дyлгата риза и късите топове, които виждаме в тази силна колекция.

Peter Som







Ако тази есен принадлежи на панталоните, то следващата пролет ще е изцяло в обятията на полите. Доказват го не само Rag&Bone със силни примери, но и Peter Som, в чиято колекция моделите поли са безкрайно различни  - от такива с обем, платки и сложни набори, до прави, дълги, с цепка, без цепка, трапецовидни, плисирани.

Женственост е думата тук в тази колекция, но не онази, позната ни от Dior, a много свободна, лека и неглижирана.
При Som цветовете са пастелни, но не сладникави, бялото е силно, принтовете също, а изобилието от поли се допълва от изобилието от жилетки, ризи и тишърти. По възможност в един аутфит.

Jason Wu







При този младеж, любим на десетки холивудски старлетки и Първата дама на САЩ, пролетта е в нова, много по-екстравагантна форма. Помним, че неговите модели служеха на една силно женствена линия, не рискуваха и не се осмеляваха да бъдат различни, но ето че за 2013-та Ву ни е приготвил изненада. Вдъхновението е работата на прочутия фотограф Хеклмут Нютон, чиито модели са натоварени със силен еротичен заряд. Точно като при сесиите на Нютон, момичетата на Ву са зализани феминистки, с ярко червено червило, от което се е получил много красив хибрид.

На фона на нежните коприни, волетки и тафти, фетиши като ръкавиците на дупки, кожени колани и къси бюстиетата внасят доза арогантност в цялата визия, което винаги се е смятало за смел подход.

Ву премина едно ниво нагоре в очите на всички негови звездни фенове като направи сладкото холивудско момиче секси жена със силен характер.

Prabal Gurung







Черно, после бяло, после черно-бяло, после корал. Тук-там синьо и принт.
Прабал Гурунг е име, чиито произведения познаваме от червения килим с роклята с пера, тюл и красота, обувките Киркууд и звезда като Даян Крюгер във всичко това.

За пролетта обаче, макар и да пази всичко това, Гурунг дава свобода на жената да носи рокля с панталон, късо сако с дълга до земята риза, обикновен костюм със спускащ се отзад воал, с детайли като набори, къдри и пера.

Alexander Wang









При Уанг черно-бялото е тема на всяка колекция, деконструктивните дрехи, обемите и архитектурните детайли също, и тук в пролетно-летен вариант виждаме отново тези негови силни страни.

Какво е ново обаче - малко секс, малко женска ласка, нищо, че отново имаме обемни сака, дълги ризи и кожени панталони, все пак не можем да не приветстваме роклите. полите, цепките.

Altuzarra







За пролет-лято 2013 Джоузеф Алтузара взима едно старомодно мъжко яке от плат и го превръща в десетки разновидности на връхната дреха, слага му джобове и заменя с него традиционната в колекциите му парка.

Получава се една силно деветдесетарска колекция, която изобилства от безкрайно много принтове, детайли и коктейлни рокли без презрамки.

Victoria Beckham






Госпожа Бекъм става все по-еманципирана - слага по-дълги поли, повече панталони, ризи с офицерски якички, широки сака, черно и бяло като цветове и дори леко клони към лагера на минимилистите.

Като изключим традиционните ала Виктория рокли - мини, леко клош или дълги до под коляно, пък ултра тесни -колекцията е добра и определено ще се носи следващата пролет.

ViewSofia ще следи подробно всички модни седмици, не пропускай всекидневните обзори, както и всичко любопитно около модната фиеста.

More All fashion