Следва

London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Преди обед

Директно от London Fashion Week - Vivienne Westwood Red Label Пролет/Лято 2013

„Дрехите ми ви карат да изглеждате големи и силни”, споделя Вивиан Уестууд пред Harpers & Queen - за разлика от...

All fashion преди 11 години

„Дрехите ми ви карат да изглеждате големи и силни”, споделя Вивиан Уестууд пред Harpers & Queen - за разлика от „съвременните” дизайнери, които искат да изглеждаме млади и слаби. Уестууд иска жената да носи роклята, а не роклята да „стои” върху нея. „Виждала съм и 16-годишни, облечени в Уестууд, виждала съм и 60-годишни. Това е дизайнерът, който успя да накара възрастта да бъде без значение.”, споделя една от най-дългогодишните й почитателки - супер моделът на 60-те и 70-те - Туиги.

Платинено русо, пънк и дълбоки зелени очи – музата на Вивиан Уестууд, моделът от осемдесетте Сара Стокбридж, може да бъде определена като най-яркият пример за това, което ще видим на витрините следващата пролет. А то е точно толкова различно, колкото и подобно на това, което кралицата на модата ни е показвала през последните десет-двайсет и дори тридесет години. „Революция на климата” (Climate Revolution) е надсловът, под който премина едно от най-феноменалните ревюта на London Fashion Week Пролет/Лято 2013.

Мястото на събитието бяха Британските кралски градини, които в последствие се оказаха и една от основните теми в колекцията. Логично, шапките изиграха основна роля в септемврийското чаено парти – от обикновени сламени шапки до огромни градински цветя. Ренесансовата нотка преминаваше през шаловете за глава с принт и стигаше до островърхите токчета и ботушите. Интересното в цялата концепция беше смелото съчетание на Викторианската епоха с 50-те години на миналия век – моделите бяха с големи къдрици и тежки сини клепачи.

Мини карето, фината вълна, металът и жарсето бяха основните елементи, които и този път не бяха подминати от Вивиан Уестууд. Сега обаче видяхме по много и от пастела, цветята, черното и много лъскавото – една дума трудно би могла да определи цялостния дух на Red Label  Пролет/Лято 2013. Това, което успяхме да откроим обаче, бяха две основни линии – тази на работеща жена от 50-те и тази, която ние бихме нарекли Midnight Party – черно, блясък, макси и женственост. И сила. Както сама Мисис Уестууд казваше, дрехите ни правят големи, не млади, силни, не безлични.



За пореден път 71-годишната (вече) британска дизайнерка ни показа, че има някои неща, които остават вечни – червено-черното каре, платиненото, блясъкът и... тя. Във време, в което нейните връстници тичат след правнуците, пекат чушки или гледат 653-ия епизод на турския сериал, Вивиан излиза с черни кожени кубинки и къси дънкови панталони. Но най-вече продължава да облича от 6 до 106-годишните.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:


 



Oще новини от седмицата на модата в Лондон: 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден първи
LFW: Вторият живот на рязаната дантела
Директно от Лондон - Едно пътуване до Перу в колекцията на Sass&Bide Пролет/Лято 2013 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013. Ден втори - Следобедът
LFW: Sister by Sibling, или за модата с чувство за хумор 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 3
LFW: Да или Не - очната линия под клепача при Marios Schwab и Unconditional

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.