Следва

Супермодели на девет божествени корици за списание I-D

MQ Vienna Fashion Week - Една необикновена модна локация

Acci Selek – най-новата колекция на Acci Selek е знак на ... 

All fashion преди 11 години

Докато вниманието и финансовите интересите на света бяха съсредоточени в две от най-големите модни столици - Ню Йорк и Лондон, модата не се случваше само на другия край на света, а много по-близо до нас, във австрийската столица - Виена. А от това, което видяхме в дните 12-16 септември там, градът дава сериозни заявки за място под слънцето на модната индустрия.

Участниците в този парад в една необичайна локация бяха много, почти толкова и интерпретациите на дизайнерите, но ние селектирахме 6-те, които обединяват цялата емоция на Vienna Fashion Week, и които следващия сезон ще следим с огромно внимание.

Сред тях и българката Анелия Пешев.

Acci Selek
– най-новата колекция на Acci Selek е знак на почит към завръщащия се шик от 60-те.

Тя се характеризира с пълния си вид: рокля, костюм, обувки, ръкавици и шапки, съгласувани едно с друго.

Разпознаваемият архитектурен стил на дизайнера е отново водеща тема в цветната колекция.


Acci Selek © Michael Wittig

Anelia Peschev – За нейната 6-та колекция дизайнерът Anelia Peschev се потапя в най-необикновения и влиятелен период от културната история на Австрия.


Anelia Peschev © Jürgen Hammerschmid

Тя възкресява времето, в което Виена повежда света в нова, модерна посока – стилът на арт нуво около 1900г.


Anelia Peschev © Jürgen Hammerschmid

Mariela Morgana
– новата колекция е вдъхновена от силния контраст. Тежките материи, заедно с леките, прозрачни материи, си акомпанират с ръчно-направените дървени чанти и метални вериги.


Mariella Morgana © Mariella Morgana

Духът на колекцията изявява един своебразен манифест с мъжките модели и докосването до мъчителното време на rock n roll- а.


Mariella Morgana © Mariella Morgana

L.L. by Lera Leshcova – Лера Лешова създава един образ на деликатната, изтънчена и еманципирана жена, която предпочита унисекс облеклото. Бранда е познат със своите оригинални, предимно ръчно-изработени неща.


Lera Leshchova © Lera Leshchova

Представянето на пролетно-лятната колекция за 2013-та година включва студения метален блясък рамо до рамо с цветовете на разцъфналото лято. Колекцията сама по себе си е уникална, много силна и динамична, мистериозна и романтична, също както самата украинка.


Lera Leshchova © Lera Leshchova

Shakkei – лейбълът Shakkei на Габриел Бараде застава зад устойчивата зелена мода и сам по себе си се определя като една марка с висококачествени материали и местно производство.


Shakkei © Gerhard Buchacher

„Potager” е вдъхновение от ренесансовите градини и традиционната японска градинска архитектура, лайтмотив на марката.


Shakkei © Gerhard Buchacher

Smaranda Almasan – СмараднаАлмасан получава магистърска степен по моден дизайн от университета по Изкуства и дизайн Клуж, през 2008 г. Отваря собствено студио и шоурум в Клуж, стартира модни колекции в Букурещ и участва в Румънската седмица на модата в Яш, както и на модни изложения в Дюселдорф и Мюнхен.


Smaranda Almasan © Mihai Luviar Popa

Вдъхновението на Смаранда:”може да бъде ред от книга, добър филм, житейски опит, изложба или някой съвременен художник.”


Smaranda Almasan © Mihai Luviar Popa

Очкавай ексклузивни интервюта с част от дизайнерите, участвали в MQ Vienna Fashion Week скоро на страниците на ViewSofia.com!

С любезното съдействие на:




More All fashion