Следва

Les Copains Пролет/Лято 2013

Париж в плен на Слиман - Колекция Saint Laurent Paris пролет/лято 2013

Най-чаканото от всички чакани ревюта този моден сезон е вече факт след снощния грандиозен празник...

All fashion преди 11 години

Най-чаканото от всички чакани ревюта този моден сезон е вече факт след снощния грандиозен празник, организиран в Париж. Подкрепен лично от Пиер Берже, бизнес партньор и другата голям любов на гениалния Ив Сен Лоран след висшата мода, новият стар дизайнер на едноименната марка YSL направи сериозни първи стъпки с ребрандинрането на логото и смяната на името на Saint Laurent Paris и даде заявка за успешния нов сезон (виж).

Като талант на много сцени - знаем и за фотографската му професия, очакванията ни от Слиман за колекция в стил истински Ив Сен Лоран бяха оправдани. Отправната точка в Saint Laurent Paris пролет/лято 2013 бе възраждането на идеите на френския велик майстор на висшата модата. Първи бе смокингът, прочутото изобретение в гардероба на жените през 20 век, в модерния прочит на 21-ви с тесни панталони и къси вталени сака. Тук бяха и сафари якетата с ресни, които именно Ив Сен Лоран създава през 70-те години на миналия век, полите на няколко пласта с волани, роклите от шифон с прозрачна горна част, които падат свободни като любимите жени и вдъхновение на френския дизайнер...

В дълбокото черно цялата тема на шоуто пролет/лято 2013 бе наситена със загадъчност, сексуалност, магия. И сякаш, за да засилят това внушение, всеки от моделите носеше филцова шапка с широка периферия.



В края на ревюто от цели 65 модела се появиха роклите в цветове - наситено синьо, тюркоазено, червено, бледи ледено синьо, пастелна лила, бежово, кафяво.

Като личен почерк на Слиман пък бе леката рок вълна, която се прокрадва в тази чудно хубава колекция, за която можем да кажем само - да, това е Ив Сен Лоран, който искахме да видим.
 

More All fashion