Следва

Lunchtime shopping - Destroyed Boyfriend Jeans

Какво ще носят тази есен известните: Антония Петрова

От тази комбинация със сигурност бих оставила цветното кожено палто с косъм, разбира се! В случая бих избрала тъмнолилав, неестествените цветове за кожени палта в момента са много...

All fashion преди 11 години

Как възприемат една или друга тенденция, как ще я интерпретират чрез личното усещане за стил, какво са си взели от лятото в есента или какво никога не им е достатъчно, споделят в кратки, но завладяващи редове някои от най-известните медийни лица.

Четвъртият гост в тази поредицата, публикувана всеки понеделник на страниците на ViewSofia, е Антония Петрова. Познаваме я като Мис България 2009 и многобройните й публични изяви. 

Черен кожен панталон, копринена риза, кашмирен пуловер с анималистичен принт, обувки с връзки Оксфорд, палто от цветна кожа с косъм… От тази комбинация със сигурност бих оставила цветното кожено палто с косъм, разбира се! В случая бих избрала тъмнолилав, неестествените цветове за кожени палта в момента са много модерни, от типа на лилав, зелен, син. Копринената риза и кашмирения пуловер също бих оставила, но не с анималистичен принт, а в мек, бледорозов цвят на кашмира и малинов цвят на ризата. Има една нова тенденция, на съчетаване на близки цветове в една гама, която много ми допада. В случая избирам визията да бъде подчинена на цветове „горски плодове - боровинка, малина, горска ягода”. Бих оставила черния панталон, но не кожен, а от стегната, приленала и удобна материя. Категорично сменям обувките стил „Оксфорд” с черна, изчистена, затворена обувка или бота на висок ток и лека платформа.

От лятото в есента ще пренеса само… Няма да пренеса! Смятам, че всяка дреха си е според сезона. Обичам да се преобразявам и да съм различна. Не бих казала, че имам любима дреха, която бих носила всеки сезон в различни комбинации, която да е толкова универсална или незаменима, че да пренеса от лятото в зимата, например.

Обувките, които ще са ми достатъчни за тази есен, са... Задължително равни обувки, за удобство през деня и в офиса, и обувки на висок ток за случай или просто за една по-елегантна визия. Аз съм достатъчно висока и мога да си позволя да нося обувки без ток, които просто са удобни и с тях лесно се ходи, понякога обаче високата обувка е задължителна, придава съвсем друга линия на женското тяло и изящност на крака. Това са двата основни вида обувки, които си купувам всеки сезон, обикновено по няколко чифта.

Цветовете, в които се виждам облечена през новия сезон, ще бъдат... Според мен, човек не трябва да се облича „по сезона”, а спрямо това, което му отива, но съобразявайки се с модните тенденции. Аз самата съм светъл тип, като коса, кожа и очи, и имам няколко цвята, които харесвам, отиват ми и винаги ще нося, но в различните сезони съчетани и съобразени с тенденциите. Това са: син, тюркоазен, розов, корал, бял, черен, червен, нюансите и оттенъците им.



Това, което нямам търпение да си купя вече… Поредното кожено палто с косъм преди началото на сезона. Имам слабост към тях, както вече всички знаят! Всяка година си купувам за есента и за зимата, разбира се, от Москва, там имат традиция и мода при кожените палта. Обикновено това е една стратегическа, скъпа покупка, която не правиш всеки ден и съответно изборът е по-сложен.

Последната ми онлайн покупка беше... Не обичам да пазарувам онлайн! За мен, когато става въпрос за дрехи, обувки или аксесоари, предпочитам да пазарувам лично, да видя, пипна и пробвам това, което смятам да купя. Нямам проблем с ходенето по магазините, тъй като напоследък забелязвам тенденция при т.нар. „звезди”, които отказват да ходят на пазар и им носят покупки вкъщи или пазаруват по интернет. Аз не одобрявам такова поведение и превъзнасяне, все пак никаква популярност не би ме лишила от удоволствието на всяка жена да се разходя по магазините в свободното си време. Скоро обзавеждах нов дом и тогава ми се наложи да купя някои мебели и аксесоари за дома от Италия по каталог, на които нямаше как да видя мостри на живо, но това беше изключение.

Харесвам винтидж, но един точно определен и това е стилът на Дита фон Тийз. За мен тя е истинска модна икона, със собствен стил, изящност, женственост и финес. Няма нещо във визията или стила й, което да не харесвам.

Най-старата дреха, която имам в гардероба си и все още нося... Не обичам да изхвърлям дрехи, с голяма трудност разчиствам дрешника си, поради тази причина имам няколко. Не робувам на мания да нося само последни колекции, имам дрехи от предишни сезони, които продължавам да обличам. Също така има и непреходни дрехи, абсолютно неподвластни на тенденциите, които никога не бих изхвърлила. Освен това, последните 15 години не съм променяла теглото си и имам доста неща, които продължавам да нося, например имам няколко любими къси поли от ученическите ми години, които ми стават и до днес и които са толкова универсални, че изглеждат като току-що купени и стоят редом с дрехите ми от последните колекции.

Пазарувам по два начина: в началото на сезона, когато излизат новите тенденции и колекции или когато имам настроение за пазар, а такова винаги може да се намери, при всяка жена.



Тази есен със сигурност не бих носила... Тази, както и всяка друга есен, не бих носила широки дрехи, с няколко номера по-големи, както и стил траш, гръндж или много агресивен стрийт. За мен жената трябва никога да не губи женствеността си и да не се прави на момче. Забелязвам една тенденция на преминаване към мъжки стил на обличане, но не под формата на унисекс стил или мъжки костюми и елементи в облеклото, които могат да бъдат много шик и интересни, а под формата на едно безвкусно съчетаване и занемаряване във цялостната женска жизия. Дори като някакъв вид протест, характерен особено за млади момичета, които изглеждат така все едно казват „Хей, облякла съм всичко, което първо видях тази сутрин, като се събудих и не ми пука как изглеждам!”На мен това не може да ми се случи.

Синя спирала и червило вамп не присъстват в несесера ми с гримове, защото… Не харесвам и не използвам нито едно от двете. Помня, че в тийнейджърските ми години имаше някаква мания по цветни спирали, явно като всичко в модата, след време и това се завръща, но не е моята линия със сигурност. За мен спиралата трябва да бъде черна, а устните розови или червени, разбира се, прави изключение за определена фотосесия или конкретна визия, ефект, който се цели да бъде постигнат. В ежедневието си ползвам само черна спирала и розов гланц, с това се изчерпва гримът ми, ако въобще слагам такъв. Понякога си позволявам и яркочервено червило, но при всички положения устните трябва да са естествени и в розово-червената гама.

Реших да запазя цвета на косата си... Аз съм естествена блондинка и харесвам цвета на косата си, съвсем леко го осветлявам с безамонячни бои. Един единствен път реших да променя изцяло визията си, като смених цвета на косата си с рижав и то поради конкретен повод – моята сватба. Концепцията на цялата сватба беше точно определен – бароков, тежки, руски стил, епохата на Екатерина II. Сватбата беше подчинена на два цвята- айвъри и бордо, дори цветята бяха бели орхидеи и червени рози. Приказността и пищността на сватбата ме провокираха, за първи път в живота ми, а може би и за последен, да сменя цвета на косата си. Смятам че се получи много добре, а и исках да се видя в друга светлина. Обаче определено русият е моят цвят! Колкото до дължините, категорична съм че жената трябва да е с дълга коса, иначе губи от женствеността и очарованието си.

Виж още: 
Какво ще носят тази есен известните: Ива Екимова
Какво ще носят тази есен известните: Николета Лозанова
Какво ще носят тази есен известните: Жени Калканджиева
 

More All fashion