Следва

Никол Ричи създаде клъч за Гуинет Полтроу

Ще има ли лейбъл с името Nicolas Ghesquière?

Новината за напускането на Никола Геские от поста креативен директор на Balenciaga ни дойде миналата седмица...

All fashion преди 11 години

Новината за напускането на Никола Геские от поста креативен директор на Balenciaga ни дойде миналата седмица като гръм от ясно небе, донасяйки със себе си цял куп въпроси - относно причините, поради които напуска, за това кой ще го замени, и, може би най-важният от всички - къде всъщност отива Геские.

Засега е известно само това, че шефът на компанията PPR Франсоа Анри-Пино, в чийто портфейл влизат и активите на Balenciaga, не е разочарован или сърдит на Никола, напротив, решението за прекратяване на договора на дизайнера е било взето по взаимно съгласие. На нито един от останалите въпроси нямаше отговор до този следобед.

Днес обаче, в една от последните статии на Сузи Менкес в The New York Times, се откриха деликатно някой подробности, които внасят светлина в тунела.



Според изданието, да привлече Геские в този момент се опитва Бернар Арно — шефът на френския конгломерат LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, отдавнашен съперник на PPR. За това съобщава анонимен източник от Париж, добавяйки, че Арно е предложил на дизайнера да създаде модна къща със собственото си име, отговорник за която ще е някое от децата му - дъщерята Делфин, която вече работи за компанията на татко си или синът Антоан, който в момента се занимава с развитието на бранда Berluti. Да създаде собствена модна къща е отдавнашна мечта и отлична възможност за Никола Геские, при това такава, каквато не би могла да се случи без солидното финансово рамо на гигант като LVMH.

Все още се очаква официално потвърждение от LVMH и Никола Геские. Трудно е да се отгатне какъв ще е финалният резултат от тези възможни преговори, но едно е ясно - битката между двата френски гиганта LVMH и PPR е по-ожесточена от всякога. А на война, както е известно, всички средства са позволени. Дори и това да купиш един от най-известните дизайнери на съвремието. Все едно колко струва. 
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.