Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Who is she? 10-те най-интересни факта за Хелена Кристенсен

Родената през 1968 година в Дания брюнетка със зелени очи беше днешната ни загадка в Who is shе...

All fashion преди 11 години

Родената през 1968 година в Дания брюнетка със зелени очи беше днешната ни загадка в Who is she?
A като награда за позналите - 10-те ни много любими факта за един от най-успешните супер модели три десетилетия.

1. Особената си южноамериканска красота и смуглата кожа Хелена дължи на майка си, която е перуанка. Датските (таткото на супер модела е чистокръвен датчанин) и перуанските черти са превърнали Кристенсен в модел с уникална харизма и забележително разпознаваеми черти.

2. Когато е на 18 години печели конкурса Мис Дания, коронована през 1986 година, и впоследствие се явява и на световния конкурс по красота Мис Вселена, представяйки родината си.

3. Не след дълго, когато осъзнава, че има бъдеще в модния бизнес, Хелена бързо си стяга багажа и заминава за Париж - мястото, откъде започват кариерата си всички велики модели.

4. Истинския връх Хелена достига през 90-те, когато Версаче я предпочита за всяко негово ревю и я определя като жената с най-красивото тяло в света - не много слаба, добре оформена, перфектна.



5. През 1991 година Хелена се появява във видео клип на Крис Айзък към песента "Wicked Game." и се превръща в звезда. Видеото е включване не веднъж в класации на MTv за най-секси клипове на всички времена, дори веднъж е било на 4-то място, и в класациите на VH1' "50 най-секси видео моемнти" и „100-те най-велики видеоклипа”, като в последната е под номер 13. От това видео винаги ще помним Хелена цялата в пясък с изтрит наполовина, ужасно секси черен маникюр.

6. Освен изумителни модни успехи, Йристенсен демонстрира и безпогрешен бизнес нюх - има свой бутик в Ню Йорк, който държи заедно с приятел, с името "butik"; реализира своя собствена линия дрехи Christensen & Sigersen; притежава магазина си за дрехи секънд хенд Yo-Yo Second Hand Shop, който се намира в Копенхаген.

7. Веднъж Хелена Кристенсен е запитана как нормално момиче, не с моделски размери, би се чувствало в нейните дизайнерски дрехи, на което супер моделът отвръща: „Не ми пука. Нямам идея. Не мисля за другите, а само за това как аз бих се чувствала”. Цитатът на Хелена се оказва върху гърба на книгата на телевизионната звезда Денис Лийъри, издадена през 2008-ма със заглавие „Защо боледуваме: Кака да си останем дебели, шумни, мързеливи и глупави.”

8. Кристенсен е и фотограф, нейни снимки често могат да бъдат видени в сесии за Nylon, Marie Claire и ELLE. Има и няколко изложби.

9. Има четиригодишна връзка с актьора Норман Рийдус, от когото има син Мингус, а преди Норман пет години дели един покрив с фронтмена на INXS Майкъл Хъчънс.

10. Хелена е творчески директор на списание Nylon, днес живее в Манхатън със сина си. Никога не е била омъжена.
 

More All fashion