Следва

Известните посрещат Maison Martin Margiela за H&M в България

Какво ново - Фотографии на младата Кейт Мос отиват на търг

Не се среща често образ на жива икона да се продава на търг, но 38-годишният супер модел го постигна с години...

All fashion преди 11 години

Не се среща често образ на жива икона да се продава на търг, но 38-годишният супер модел го постигна с години упорит труд, разкрепостен живот и разрушителни връзки. Фотографии от първите стъпки в модата на Кейт Мос, когато е едва на 14 години, отиват на аукцион в края на този месец, където се очаква да се изкупят за между 800 и 1200 паунда бройката.

Три снимки на невръстната тогава моделка от фотографа Дейвид Рос, правени през октомври 1988-ма, ще се обявят за продажба в аукционна къща Bloomsbury на 23 ноември, заедно с други фотографии.

"Кейт беше адски свеж образ", казва за нея Рос. " Изглеждаше трудна и непоколебима като всеки тийнейджър, но пред камерата умееше да прикрива нервността и притеснението си и изглеждаше сякаш й е супер комфортно. Всъщност, при нея най-доброто професионално качество е, че е честна."



Рос продължава: "За разлика от повечето млади модели, тя не се опитваше да докаже нищо, не проявяваше егоизъм, въпреки че се бе превърна в медийна сензация. Тя беше просто чудесно бяло платно, върху което фотографите рисуваха идеите си.”

Днес Кейт Мос, според хонорарите, които е заработила, струва близо 50 милиона паунда.
 

More All fashion