Следва

Есен 2012 в акценти - Клъч за Ipad от кожа с косъм

Какво ново – Кристофър Кейн поема поста на Гескиер в Balenciaga?

Допускаме, че горната информация ще бъде потвърдена от източници от Balenciaga всеки момент. Не знаем точно...

All fashion преди 11 години

Откакто преди две седмици стана ясно, че Никола Гескиер напуска поста си на креативен директор на модна къща Balenciaga след 15 години работа там, въпросът кой ще го наследи се стеле като мъгла в модните среди. Хапката е много апетитна, но също толкова отговорна, още повече като се има предвид кой трябва да бъде наследен. Вакум като този не остава дълго незает обаче, и, доколкото може да се вярва на неколцината авторитетни източници от областта на модната журналистика, вече е ясен заместникът с голямо З. Според New York Magazine, креативен директор на Balenciaga от 1 декември ще е Кристофър Кейн. Споменават се още имената на Александър Уонг, Джоузеф Алтузара и Наташа Рамси, но по всичко личи, че от неколцината избрани най-избран е именно Кейн.

30-годишният Кристофър е повече от добре познат в средите на модата, най-вече с поредицата си силни колекции в последните няколко сезона. Тук визираме както тези за собствения му лейбъл, така и работата му за Versus. Именно Донатела Версаче е тази, която преди няколко години, решена да възроди младежката линия на марката - Versus, открива Кейн за голямата мода. След първите му работи за бранда, Донатела споделя, че той много й напомня младия Джани Версаче. Критиците тогава сметнаха, че Кейн ще е следващият главен дизайнер на Versace.

Допускаме, че горната информация ще бъде потвърдена от източници от Balenciaga всеки момент. Не знаем точно какво да мислим, защото сравнението между Гескиер и Кейн не е лесно от първи поглед. Но сма За промяната, особено ако рефлектира в силни постижения на вълшебното творчество, наречено простичко мода. Тогава печелим всички.

Виж още по темата: 
London Fashion Week Пролет/Лято 2013 - Ден 4. Преди обед
15 години Никола ЖескиеР за Balenciaga в 15 много любими визии

More All fashion