Следва

Editor’s choice: Любимата /сладкарница/ Неделя

Зад екзотичните дестинации се крият изненадващи разходи за разговори в роуминг. Как да ги избегнем?

С наближаването на зимата, все по-често отправяме поглед към офертите за почивка на топли, далечни и ... 

All About Life преди 11 години

С наближаването на зимата, все по-често отправяме поглед към офертите за почивка на топли, далечни и екзотични дестинации.

Посрещането на Нова Година на далечен остров, под небе, обсипано с фойерверки, с чаша шампанско в ръка има особена притегателна сила.

От по-достъпните Тайланд и Египет, до мечтаните Сейшелски острови, през вечно слънчевите Доминикана и Куба, туристическите агенции ни предлагат в надпревара изгодни оферти за райски почивки.

Замисляме ли сте обаче за цените на телефонните разговори и останалите роуминг услуги в тези държави? Със стандартните оператори разходът за минута разговор стига до 7.00 лева! Оказва се, че в такъв случай ни излиза по-икономично да купим сувенир за спомен на близък човек, вместо да му честитим празника по телефона.

Още по-изненадваща е статистиката, че семейство, което е на почивка в Тайланд и говори по 5 минути дневно до България, ще похарчи близо 250 лева за разговори в роуминг. Хубавата новина е, че в България вече има как да избегнем тези разходи.

Напоследък и на нашия пазар се предлагат нови мобилни услуги – предплатени сим карти за изгодящи разговори в роуминг.

За сравнение с горния пример, смесйтвото на почивка в Тайланд при същата схема на говорене ще похарчи под 20 лева или с други думи ще спести 230 лева само от разговори в роуминг, които може да инвестира в повече подаръци за близките си.

Хубавото на тези предплатени услуги е, че ползата от тях расте успоредно с цените за роуминг. С други думи, колкото по-надалеч пътуваме, толкова повече пестим. А сезонът на далечните пътувания тепърва започва.

















 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.