Следва

Разтоварващ коктейл с цитруси и джинджифил за първия активен ден от 2013

Празниците, зимата, градът на любовта Париж...

Сред феерия от бляскава украса, приказни герои, атрактивни увеселения и безброй вкусотии, из града на любовта се разходи наш репортер, който ни разказа надълго и нашироко, от първо число, за атмосферата по това време на годината, на това вдъхновяващо място...

 

All About Life преди 11 години

В навечерието на празниците един от най-красивите европейски градове Париж, несъмнено с уникална новогодишна украса и атрактивни предложения за разходка, хапване и пийване, отново успя да ни прелъсти, пък дори и от разстояние!

Сред феерия от бляскава украса, приказни герои, атрактивни увеселения и безброй вкусотии, из града на любовта се разходи наш репортер, който ни разказа надълго и нашироко, от първо число, за атмосферата по това време на годината на това вдъхновяващо място.

А ние слушахме в захлас, обещавайки си, че следващата година и ние ще бъдем там за празниците. Дори си го пожелахме, ей така, следновогодишно!

Пожелаваме ти го и на теб, както и още много щастливо сбъднати мечти! Успех и късмет във всичко и във всички дни! ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!



Отново съм в града на любовта, където всичко е възможно и най-вече да се влюбиш. И не говоря само за влюбване в някой супер секси французин, който определено знае как да те ухажва, а да попаднеш в капана на лукса, безупречната храна, архитектурата, да не можеш да спреш да се взираш в Сена, която бушува лудо... да се влюбиш в Париж. Този град никога не разочарова, изненадва зад всеки ъгъл, всеки миг. Една разходка по улиците никога не е просто скитане, а цяло пътешествие, авантюра, оргазъм!


Логично, Париж е претъпкан с туристи по това време на година. Известните монументи и места като Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка, Шанз-Елизе са пренатоварени. И въпреки че Коледа отмина, хора от цял свят бушуват из магазините и пазаруват в несвяст. Огромни опашки за храна и дрехи се извиват и всеки чака реда си без да вдига врява. Всички са толкова щастливи, дали заради хубавото вино или за добрия шопинг, щастието витае във въздуха. Ароматите на вкусни калорични десерти се носят из Шанз-Елизе и е трудно да се въздържиш. Нареждам се на бързо движеща се опашка и си доставям истинско душевно удоволствие с churros, известен като испански донат, продълговат и хрупкав, облят в Нутела и захар. Истинско блаженство. Сядам на пейка с гледка към Шанз-Елизе и изпадам във вкусен антракт.



Париж е секси, но никога вулгарен. Съблазнява те бавно и нежно и се губиш в чара му. Празничната атмосфера е незабравима и, въпреки че само преди месец отново бях тук, когато показах украсата в търговските центрове, сега Париж е преобразен. Красивата коледна украса е навсякъде из града, а не само в големите вериги - много бляскава и никак кичозна.


На Place de Concorde, голям и много натоварен площад се видях очи в очи с огромна коледна елха, която, оказва се, е най-голямата в Европа. На пръв поглед не изглежда прекалено висока, но нейните 35 метра са внушаващи. Украсата бледнее през деня, но вечер става магическа. Тълпите от хора тук са наистина обемни и се губиш и намираш, омаян от невероятната красота на площада.

Продължавам към Place de Vendome, където все още тече ремонтът на хотел Риц, но въпреки това, украса има навсякъде. Магазините на Rolex и Dior са облечени в красива бяла премяна, а обиколката продължава с Елисейския дворец, за Коледната елха в синьо пред него.




Улица Faubourg Saint-Honoré е с красива украса в червено, която се простира по цялата й дължина. За съжаление всички магазини са затворени в неделния ден, а туристите просто искат да похарчат парите си. Коледното “дърво” на Christian Louboutin ме впечатли и размечта, направено цялото от бели обувки с червени платформи, запазената марка на бранда. Бихме искали и ние да имаме такова у дома. Кой знае, може би догодина!




 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.