Следва

Питиета с потекло

Здрав дух в здраво тяло

Дори само едно посещение на йога занимание ни вдъхнови да се замислим по-обстойно за изкуството...

All About Life преди 16 години



Дори само едно посещение на йога занимание ни вдъхнови да се замислим по-обстойно за изкуството йога. За силата и енергията, които ти дава - на какво се дължи това? Защо играе такава важна роля върху човешкия дух и тяло?

Когато попитахме Жоро Тошев, който не спи и няма почивка, с какво се зарежда, той беше категоричен – „Всеки петък – йога!”
Йога е начин на живот! Тя се свързва с определено хранене, всекидневие, дори ако щеш и дишане.

Основните й принципи са себеосъзнаването и дисциплината. Ако си мислиш, че йога се отнася само до физическото състояние или само до медитацията, или се свързва само с преодоляването на стреса, това е грешно възприятие. Всъщност тя поддържа здравето на ниво, ума в кондиция и емоциите в добър баланс. 

Puma има специална линия, разработена за йога. Не е проблем обаче, ако си с удобен дневен екип.

Първата ти задача е да подготвиш тялото си за великото пътуване в света на йогата. Факт е, че не правиш големи усилия, а постигаш удивителни резултати. Началните 10 минути са трагични – чувстваш се адски вдървен, не можеш да направиш нито една от позите. 

След няколко минути занимания обаче, усещаш с лекота, че си в поза, която никога не си предполагал, че ще се намираш. 

Умът и тялото са в пряка връзка. Хармонията, балансът, жизнеността и здравето, които се постигат и изпитват чрез йога преживяването, въздействат на всички аспекти от личността ти. 

Ето какво именно ти се случва: асани - физическите пози, пранаяма - дихателните техники, шаткарми - очистителни практики, мудри - психични жестове и бандхи – енергийни заключвания. Всички те, обвързани в цялостта на йогата, дават здраве на физическото тяло, като премахват блокажите, токсините и различните дисбаланси във вътрешните органи и системи.

С йога се разтягат и раздвижват ставите, стават по-еластични и благодарение на това се предпазваш от заплахи като коксартроза, гонартроза, остеопороза... и  други там ...ози.

Крайната цел на йога е триединството тяло - ум - душа. И след това всичко вече ти е ОК.

Ако след като научи малко повече за изкуството, спорта, терапията, начина на живот – йога, част от местата, където можеш да посещаваш такива занимания са следните:
Йога студио 108 – кв. Гео Милев, ул. Елисавета Багряна 14, цена за 1 посещение - 7 лв.;  присъствие на лекция – 3лв.

37 градуса йога – кв. Хладилника, ул. Банат 26

Спортен клуб Атама – Кемпинкси, хотел Зографски

Очаквай специален репортаж от  специалната йога терапия на ViewSofia.com в петък.

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.