Следва

Котлонче на AEG от 1928 г. печели конкурса за най-стар уред

5x3: Най-добрите рецепти за "изпиране" на любовни спомени - ФИНАЛИСТИТЕ 2

От това предизвикателство последваха стотици писма, креативни, смислени и с чувство за хумор, които до обявения финал...

All About Life преди 11 години

На 8 февруари Indesit и View Sofia обещаха официално да подарят скъпоценната пералня INDESIT IWSC 5105 от най-ново поколение на онзи от вас, скъпи читатели, който ни даде "Най-добрата рецепта за изпиране на любовни спомени".

От вас се искаше да споделите в кратък текст начина, по който сте се справили или се справяте с любовните терзания, искахме да е оптимистичен, елегантен, мил или смешен.

Искахме да ни накарате да се усмихнем за празника на влюбените, 14 февруари, защото вярваме, че любовта е най-смисленото нещо в живота, и ви дадохме срок до 22-ри, отново петък, в който да изпратите изпробвана, чута или общовалидна рецепта за изпиране на любовните спомени от неприятните емоции на познатия адрес
[email protected].

От това предизвикателство последваха стотици писма, креативни, смислени и с чувство за хумор, които до обявения финал, 1-ви март, ще се борят за голямата награда - INDESIT IWSC 5105.







Весела Добринова Стоянова

Ако спомените можеха да се перат.

Често в бялото ми пране се вмъква цветен чорап, а в цветното - бяла салфетка. Бялото пране се е оцветило, а цветното - се покрило с бяло. Със спомените ми е същата бъркотия. Болезнени, но сладки; сладки, ама нагарчат. Дали мога да ги изпера, да ги пусна в пералня за спомени? За един човешки живот сигурно се събира доста пране, а и за любовта ще ми трябва и отделна програма. Отделна програма за пране с много фин подход и голям разход на енергия. Дали да разделя първата любов от любовта към детето ми или към новите ми гуменки... Някой беше казал, че всичко е любов. Къде да изпера спомените за някой, който е решил да пере другаде? Нищо. Изваждам прането и го сгъвам грижливо, за да изсъхне бяло, бяло или запазило цветовете си.
Сега пералнята е отново празна и готова за следващото пране.



Велислава Христова Райдовска


Първата задължителна стъпка за доброто „изпиране“ на любовните спомени е предпрането. Препоръчвам програма с много смях, срещи с добри приятели, хубави книги или комедии. Романтичните филми не са за препоръчване, защото е възможен ефект на „пожълтяване“ на спомените. Важното е всички продукти да имат положителни йони, които да привлекат отрицателните преживявания и да ги неутрализират. В същинското пране най-важна роля играе времето. Първо то прониква дълбоко в спомените и ги пречиства от неприятните и тъмни кавги и обиди, спомага за добро изглаждане на съществувалите проблеми, допринася за това да не се наелектризира обстановката при случайна среща и в крайна сметка оставя уханието на нещо прекрасно преживяно. Толкова добре се чувства човек, че понякога чак си задава въпросът: „А защо изобщо стигнахме до пране?“



Ина Георгиева

Популярна френска поговорка гласи, че „Любовното удоволствие трае един миг. Любовната мъка трае цял живот”. Но така ли е наистина? Една по-силна любов има ли силата да ни нарани за цял живот?
Предполагам, че всички сме имали по един субект в живота си, който е оставил трайна следа в съзнанието ни, или поне сме били свидетели на това. Идва Човекът с главно „Ч”, който завладява изцяло съзнанието и ежедневието ни и изведнъж осъзнаваме, че нямаме абсолютно никаква представа как сме живели преди него/нея, или пък как е възможно в бъдеще да прекараме дори и ден без неговото/нейното присъствие. Но грозната реалност доказва, че хората идват и си отиват, нищо не е вечно. Това е факт, с който предполагам, че всички сме се примирили, въпросът е какво правим, когато ни дойде на главата.
Винаги, абсолютно винаги, когато една връзка е към края си, и двамата партньора го усещат. Едни се борят за нея, други не, на трети просто не им пука. Когато усещате, че човекът, който значи толкова много за вас се отдалечава малко по малко, когато разбирате, че нещата отиват към неизбежния си край, тогава сякаш светът около вас се срива. Но това не е така, не всичко свършва паралелно с връзката ви, вярвайте ми, независимо колко дълготрайна е била тя.
Няма точна „рецепта” за това как да се справим с любовните терзания, всеки го преживява по свой собствен начин, но аз мога да ви предложа нещо, което при мен подейства, макар и да ми трябваше много време – позитивизъм. Ще кажете, че не може да гледаме всичко през розови очила и ще сте прави, но все пак, на моменти е необходимо да си ги сложим и да си внушим, че има живот и след връзката. Малко или много, трябва да вярваме в съдбата, в това, че след като с него/нея не се е получило, значи някъде ни чака някой/я много по-подходящ/а. Все пак, на света не съществува само по едно създание от противоположния пол, а и нали знаете, принцесата понякога трябва да целуне много жаби, преди някоя от тях да се превърне в принц.
И най-важното – не го мислете. Да, ще минат може би месеци докато се оттърсите от мъката, но в един момент трябва да стъпите здраво на земята, да се стегнете и може би да се отдадете на нещо полезно, някакъв спорт или хоби, нещо, което ще ви отвлече вниманието, защото ако не сте забелязали, най-хубавите неща стават внезапно. Ще видите как един ден, занимавайки се с вече нормалното си ежедневие ще се появи принцът на бял кон (или принцесата в бяла каляска) и нещата ще са много по-хубави от преди.
Аз съм живо доказателство за това и ако не бях направила описаното по-горе, може би в момента нямаше да съм с най-хубавия човек, попадал някога в живота ми.


Виж още:  5x3: Най-добрите рецепти за "изпиране" на любовни спомени - ФИНАЛИСТИТЕ >>

Супер готина рецепта за изпиране на любовни спомени от играта на ViewSofia и Indesit >>


 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.