Следва

Удобно начало на пролетта от Lanvin

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Съветите на КР за стила, за начина на обличане, също са достатъчно смели: "Извадете на светло всичко, което...

All fashion преди 11 години

Страхотната Карин Ройтфелд за The Edit

На корицата на втория брой на седмичното списание на Net-a-Porter - "The Edit"- е Карин Ройтфелд, на която константно и все повече се възхищаваме. Неуморна, женствена, силна, икона на стила, щастлива баба, хубава жена. "Аз съм дълбоко неуверена", казва тя за себе си - думи, които най-малко очакваме да чуем от желязната лейди на модата. Карин добавя, че за да стане това, което е в момента, са й помогнали двама мъже. "Марио Тестино ме накара да създам свой собствен образ, и това ми даде известна увереност. По-късно се срещнах с Том Форд. Работех самостоятелно в продължение на десетки години, но така и не се научих да съм напълно сигурна в стила си. Но том Форд стана за мен нещо като печат за одобрение. Двамата имаме напълно еднакви виждания за модата и сексуалността. Аз съм неговата женска страна". Нещата, които триото Ройтфелд, Тестино и Форд създават заедно, в това число за Vogue Paris, и днес са пример за подражание за много професионалисти в бранша.



Разбира се, че има и други влиятелни модни редактори, стилисти и пр, създаващи естетични сесии, а не просто интерпретации по темата мода, но са малко тези като Ройтфелд, която остави "златната клетка" /по собствените й думи/, наречена Vogue, за да създаде съвършено ново издание, като нейното CR Fashion Book.

Така че в какво се крие тайната на тази изключителна жена? "При Карин всичко тръгва от ума" - обяснява редакторът в английския Harper's Bazaar Люси Йоманс. "Тя не е момиче, а жена, която се води от ума". Нейното стройно, поддържано и секси тяло привличат внимание, още повече, че тя е на 58 години. "Не ми харесва остаряването. Не ме вълнуват бръчките, те не са толкова много. Но тялото ми се уморява. Затова се занимавам с балет, който да компенсира загубата на сила", казва пред изданието Ройтфелд.



Съветите на КР за стила, за начина на обличане, също са достатъчно смели: "Извадете на светло всичко, което обичайно носите под дрехите", казва тя, напомняйки за последните хрумки на Miu Miu, където главният акцент са сутиените, облечени върху пуловера. "И правете всичко, което не трябва да правите - например да носите бели обувки през цялата година, както правя аз. Това е една от моите тайни", споделя любезно Карин, а ние си мислим, че е невъзможно да не й я откраднем. Тази жена е страхотна.

От подиума върху знаменитостите


Кейт Мос в Saint Laurent

Харесваме как показаното на подиума оживява за часове, облечено върху телата на топ-модели, актриси, дизайнери, звезди.

Виж всички тук>>

Градска мода с лежерен привкус



Или последните Resort колекции в контекста на града от стилиста Деймиън Фокс и фотографа Андрю Уи.
Удивителна спойка, вдъхновяващ резултат!

Виж още тук>>

Благотворителността на луксозните брандове


Фонтана ди Треви

Наскоро Диего Делла Валле, шефът на прочутата Tod’s, хвърли бомба, призовавайки всички луксозни италиански брандове да направят нужното за опазване на италианското културно наследство. Влагайки в понятието както тяхното собствено наследство, в т.ч. собствените им умения и таланти, така и всичко ценно в страната като цяло.
И направи първата крача към осъществяване думите си на практика, като основа фонд за реставрацията на оперния театър La Scala с 2 милиона евро собствени средства и ангажирайки се да осигури реставрация и на Колизеума с 25 милиона. Веднага след това Делла Валле  започна да критикува събратята си от индустрията, че не следват действията му. И с право.

Някой обаче се зарази от хубавия пример на господин Делла Валле, и преди дни от модна къща Fendi анонсираха готовността си да осигурят сами цялото финансиране за реставрацията на Фонтана ди Треви, изчислена към момента на 2 милиона евро. От Fendi няма да спрат дотук, от компанията изразяват готовност да поемат възстановката, заедно с неназовани съмишленици, на прочутите 4 фонтана в италианската столица - Le Quattro Fontane. Дизайнерите Карл Лагерфелд и Силвия Фенди направиха съвместно изказване по повода, позирайки пред скица на фонтана. Инициативата си има дори готино лого: Fendi for Fountains или FFF, закачлива игра с двойното F на италианската модна къща, познато ни от толкова много любими чанти, очила, шалове и каквото още се сетите. Доста шик инициатива - каквото правителството не може да свърши, ще го свърши лукса. Брандирана филантропия.

Пиетро Беккари, шефът на Fendi, каза по повода: “Вярвам, че в този момент е от изключителна важност за Италия, и Рим в частност, да излъчваме позитивно послание за реставрация, подновяване, поддръжка на нашите паметници, необходими не само за нас, а за цялата цивилизация, и това да бъде категоричен знак за промяна в мисленето. Приемам като знаково този тип послания да идват именно от исторически значими римски модни брандове, какъвто е Fendi.”

Дали започва наддаване за благородна кауза между марките и защо някои брандове все още изглеждат прекалено непатриотични /независимо, че правят доста неща извън подетата инициатива - Brunello Cucinelli подкрепя града като цяло, Zegna прави огромни отчисления за опазване на природата и историческите архиви, Gucci си партнират с Филм фондацията на Мартин Скорсезе за възстановката на поне един филм на година вече 7 години, вкл. доста заглавия на Лукино Висконти/?

При всички случаи това наддаване е хитро, свързвайки луксозното ноу-хау с корените на италианската златна ера, когато държавата е била центъра на културната вселена въобще. Името на Fendi, поставено дори на малка табелка до Фонтана до Треви ще въздейства по най-добрия начин на подсъзнанието. Същото се отнася и до Tod’s и La Scala и т.н.

Добрата новина е, че в Италия има хиляди останали незаявени реставрационни възможности. Представяме си връзките Pucci и Помпей, Dolce & Gabbana и Двореца на доджите, Валентино и Ватикана /ок, те може би нямат нужда от парите, но връзката е хубава/, Bottega Veneta и Ponte Vecchio и прочее. Тъй че, има място под слънцето за всички желаещи.

Тери Ричардсън и Джорджия Мей Джагър за H&M





Една от най-атрактивните дъщери на машината Мик Джагър представя в свеж рок енд рол стил колекцията на H&M пролет-лято 2013 в много добра фотосесия със семпъл декор, от която личи като белег почеркът на Тери Ричардсън. 

Виж всички снимки тук>>
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.