Следва

Spring time

Comme des Garcons for H&M

След като някой от най-големите в модата като Стела Макартни, Карл Лагерфелд, Роберто Кавали и Виктор&Ролф...

All fashion преди 16 години

След като някой от най-големите в модата като Стела Макартни, Карл Лагерфелд, Роберто Кавали и Виктор&Ролф, и едни от най-големите в световния шоу бизнес Мадона и Кайли Миноуг, сложиха името си до свещените букви H&M, шведският моден гигант реши да покани един от най-авангардните и атрактивни дизайнерски тандеми в света - Comme des Garcons.

Известният японски лейбъл се е заел със задачата да създаде специална есенна колекция по случай 60-годишнината на модния гигант H&M.

Сътрудничеството между двете марки ще поднесе екстравагантни, артистични и бутикови дрехи на умерени цени. Koлко умерени, в момента в София можем само да гадаем, защото най-близкият H&M е в Атина.

H&M е най-успешната марка за "бърза" мода - само през 2007 година реализира продажби на стойност 7 милиарда лири.

Рей Кавакубо, създателката на Comme des Garcons  /Кат' момчетата/ в Токио през 1973, споделя, че винаги се е интересувала от баланса между изкуството и бизнеса в модата. В интерес на истината, всички споделят това, но Comme des Garcons продават по-скъпо.

Може би точно заради това една от нашите най-любими марки се е заела с тежката задача да създаде висша мода за масите.

Линията на Comme des Garcons за H&M ще се появи първо в Токио през първата седмица на Ноември, следват бутиците в Ню Йорк и Лондон, след това ще я намерим и в другите бутици по света. Например в Атина.

More from View Sofia

More All fashion