Следва

29 март, петък - Гуен Стефани

Да обиколиш света за 365 дни: Рио де Жанейро- страстен, див и горещ

Парадът е грандиозен, вълнуващ и напълно поразителен. Бразилките са известни с изящните си форми и най-вече стегнатите си дупета, които...

All About Life преди 11 години

Добре де, не че не ни харесва в Торонто, но все пак кръвта ни ври и кипи в горещите Буенос Айрес, Чили и Куба. Може да сме ненаситни на тема плаж, слънце и вода около нас, ето защо се пренасяме в слънчевия, шумен и див Рио де Жанейро.

Той ни посреща гол и съблазнителен с коктейл от фестивали и сексапил.




Съвсем скоро миньончето Ева Лонгория отскочи до Рио за да разпусне в компанията на приятели и на нас толкова много ни хареса това, което видяхме, че затворихме очи и си представихме как изкачваме стълбите, водещи до известната статуя на Исус Христос. И позирахме, точно като Ева, с разперени ръце настрани, готови да полетим над невероятния Рио.




Не сме си закачили картичка на хладилника със снимка на Рио де Жанейро, както полицаят от хитовия сериал „Под прикритие”, но дълбоко в сърцето си знаехме, че някой ден ще се срещнем с бразилските плажове. И ето, най-известният Копакабана е вече пред очите ни, чувстваме мириса на соления океан, лекия бриз, а слънцето горещо гали кожата ни, жадуваща за лято. Плажът сякаш ни взима за заложници и ние не искаме да го напускаме, а Рио ухае на живот, в който искаме да се потопим.





И след като за последно се гмуркаме в дълбините на Атлантическия океан, започваме културната разходка, като хващаме лифта до хълма „Захарната глава”. Гледката спира дъха ни и попиваме от красотата на града, която ще си отнесем в спомените.




Но плажовете все пак ни привличат като магнит и не след дълго се озоваваме на друг, който се намира на северозапад от Копакабана. Намираме се на плажа Ипанема, един от всичките 23 на брой. Той граничи с богаташките квартали на града и се определя като най-изисканият и елитен. Разбираме, че през 60-те години местните музиканти Антонио Карлус и Винисиус де Мораис възпяват красиво момиче, което виждат именно на този плаж.



Навсякъде чуваме самба, от която телата ни започват да танцуват в горещ ритъм. Комбинацията от джаз и бурни ритми самба побърква сетивата ни до неузнаваемост и попадаме на прочутия пищен фестивал, който датира още от 1973 година. Той продължава 4 дни, през които танците на стихват. Парадът е грандиозен, вълнуващ и напълно поразителен. Бразилките са известни с изящните си форми и най-вече стегнатите си дупета, които безсрамно, дори напълно гордо разклащат в ритъма на самбата, облечени в екстравагантни оскъдни тоалети с много пера.







Рио де Жанейро ни оставя без дъх, който ни се възвръща в Bar do Copa, където получаваме заслужена доза мохито, поднесено от секси бразилец. Намира се на самия плаж Копакабана и ни предоставя невероятна нощна гледка към океана. Нощта ни продължава в Rio Scenario, където живата музиката ни поднася поредна доза емоции и ни поглъща във вихрушка от танци.









Това е Рио- танци, плаж и много слънце, с нестихващи емоции и огромни дози адреналин. Можеш и ти да се излежаваш на бреговете на Копакабана, разбери как на страицата на Havana Club във facebook.


 

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.