Следва

Ако акнето е и твой проблем - Cleanance Почистващ гел Avène

Стилът на... Ада Кокошар

Бурни италиански корени се сливат със словенския темперамент, за да създадат чудото... 

All fashion преди 11 години

Бурни италиански корени се сливат със словенския темперамент, за да създадат чудото Ада Кокошар. Казваме „чудо”, защото родената в Милано 33-годишна стилистка и моден консултант притежава невероятно чувство за смесване на стилове и материи, провокирайки с изключителният си стил, който виждаме на модните седмици в меката на дизайнери и модели.

Всъщност, модата я въвлича в кръговрата си, когато Ада е още съвсем малка. Изборът на тоалет за куклата й Барби я ограничава и баба й, която е отличен шивач, черпи идеи от топ дизайнери на haute couture и създава малки дрешки за куклите на внучка си. А самата Ада е зашеметена от резултата, който по нейни думи я вдъхновява и до днес.

Кокошар прекарва детството си в провинцията около Милано и може би това е една от причините да виждаме свободата на изразяване чрез начина на обличане. Ада допълва, че тази част от живота й е позволила да развие въображението си, което самата тя определя като „диво и свободно”. Съвсем изненадващо, когато става на 18 години, Ада решава да учи психология.



Всички са изненадани от това нейно решение и най-вече майка й, която я окуражава да се занимава с мода, но тийнейджърката е категорична: „винаги съм си играла със стила си като малка, но никога не съм мислела, че това може да е професия”.

Въпреки това майката на Ада й оказва голямо влияние и младата и талантлива жена все пак записва мода във Fashion Institute в Милано. В същото време тя вече работи като стилист в телевизия MTV Италия, а също и на свободна практика. Тогава кариерата й взима ясната посока и започват фотосесии за W magazine, Glamour Италия, Vogue Русия, където тя разбира се, работи като стилист.

Вече порасналата Ада, затвърдила мястото си в модния свят, е категорична в избора си, в който главен виновник всъщност е майка й. В момента Кокошар е важна част от всяка седмица на модата с покана и място, които заслужено получава.

Стилистката споделя, че се възхищава на таланта на Никола Геские, който най-силно я впечатлява с модерните визии, структурни форми и лъскави палта, също и на Рикардо Тиши, с когото много се гордее, тъй като запознанството им започва още в началото на кариерата му, развила се в невероятни величини.



Списъкът й с любими дизайнери продължава с талантливия Марк Джейкъбс, Раф Саймънс, който не спира да търси красотата в детайлите или Фийби Файло, съживяваща модерната визия с неподозиран размах.

Като повечето VIP гости на модните седмици, така и Ада има своите малки тайни за преживяване. И докато Анна Дело Русо плува и прави йога всяка сутрин, за да се справи с пътуването, Ада прекарва по 4 часа в СПА центровете.



Стилът на Ада е забележителен. Той е свободен, инстинктивен, закачлив, но напълно категоричен. Любимата й дреха със сигурност е палтото, което по нейни думи й дава свобода, защото лесно може да го свали.

Визията на Ада е силно разпознаваема и в голяма тълпа от хора, тя се откроява не само с дългите си руси коси, но и с перфектно подбраните дрехи, където нищо не е излишно и всичко влиза в удобна кореспонденция.
























 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.