Абитуриентско - Мая Бергман и нейните нежни микроби

Завладени от абитуриентското настроение наоколо, силно впечатление ни правят колекции и дизайнери, които...

Завладени от абитуриентското настроение наоколо, силно впечатление ни правят колекции и дизайнери, които могат да послужат за празника - като вдъхновение, идея или директно решение. Затова не бива да ви изненадва желанието ни да ви покажем една млада аржентинска дизайнерка, чиято последна колекция, току преди дипломирането й от лондонското Central St. Martin’s School of Design, директно я изстреля в редиците на възможните носители на наградата на шведския гигант H&M за тази година - 2013 H&M Design Award.

Maя Бергман се казва талантливото момиче, а роклите, които толкова харесахме, както и топовете, са от брилянтно обработена полупрозрачна материя и с перфектни, много простички силуети. По тъканта пълзят хиляди тънки, нежно оцветени пластмасови мъниста, които напомнят размножаването на бактерии, като колонии от тях, и стъпват на поп и пънк чувствителността на вече познатия ни дизайнер Stephen Sprouse. Изключително впечатляваща, нежна до немай къде работа, за която сме сигурни, че ще постеле пътя на Мая към голямата дизайн сцена с цветя и рози, и която ни оставя с убеждението, че ако сега сме абитуриентки ще се облечем така. И по никакъв друг начин!

Коментари: 3

C
choparkopar (2013/04/10 / 11:55)
Супер, това е точно за мен! Къде ми е йозето...
Елена (2013/04/09 / 15:37)
Ох, Реалист, с това сравнение ме разби, не мога да спра да го виждам по този начин. Роклите са чудни, материята още повече, ама с тоя кус кус направо ми уби чувството за естетика:))
R
Realist (2013/04/09 / 14:19)
Sorry, ама на мен това ми прилича на пов*рн*т кус-кус....

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.