Следва

Кой ще облече Одри Тоту - водещата на тазгодишните церемонии в Кан

Роберто Кавали за Карл Лагерфелд: "Изглежда смешен"

В модния свят никога не е тясно за дебати, или, по-директно казано, престрелки. Напротив, те само освежават...

All fashion преди 11 години

В модния свят никога не е тясно за дебати, или, по-директно казано, престрелки. Напротив, те само освежават нещата, предмет на обсъждане и систематизиране са и винаги са интересни.

В конкретния момент, с вчерашна дата, имаме нова размяна на любезности във фешън системата, този път между италианецът Роберто Кавали и французинът Карл Лагерфелд.

Кавали, известен с пиперливите си туитове в социалната мрежа, нападна директно Лагерфелд, и по-точно начина, по който Маестрото се облича.

При това не в twitter, а в последния брой на списание The HUnger’s magazine, в интервю на собствения му син Даниеле. Кавали критикува вида на Кайзер Карл, изтъквайки, че "само поради причината, че си артист, не можеш да се обличаш по този начин. Карл Лагерфелд изглежда смешен".


Карл Лагерфелд





Двамата дизайнери принципно имат диаметрално противоположен стил - докато Лагерфелд не може да бъде видян без стриктно закопчана риза, вратовръзка, очила и тотално черен лук, Кавали обичайно изглежда небрежно обут в джинси, кожени якета и най-прости т-шърти.


Роберто Кавали


Кавали с Дженифър Лопес


Кавали с Даян Крюгер, също муза и на Лагерфелд

Колегите от гилдията най-общо са изненадани от непремерените изцепки на господин Роберто, защото дори и облеклото на Лагерфелд да е нетипично за един джентълмен над 70-те, Кавали е известно име в бранша и човек не очаква да чуе така недобронамерени изказвания и то към колега.

Думите му в известен смисъл нямат почва, защото всеки сам преценява как да се облича, и са повече злобни, отколкото градивни. Но под тях прозира дълбок комплекс и вероятно трупана с години антипатия, защо обаче - можем само да гадаем.

Може би защото единият всякак е по-добър от другия? Или...
 

More All fashion