Следва

Б като Библия, Б като Блог

Istituto Marangoni, люпилнята на модни таланти, идва на гости в София

Istituto Marangoni работи тясно с най-големите имена в модната индустрия като Louis Vuitton, Burberry, Moschino...

All fashion преди 11 години

Модата силно ни вълнува, факт. Вълнуват ни старите, младите, вечните, новите дизайнери, всички техни непреходни, смели и невероятни идеи, които идват, без да си отиват.

Обожаваме таланта и винаги сме се прекланяли пред него. Затова и знаем и вярваме в старата истина, че талантът трябва да се развива и да се отглежда. Нежно и внимателно, при най-добрите условия - като цвете, като дете, като любов.

За целта са необходими много неща, едно от които, и то сред най-съществените, е правилното място това да стане.
А когато говорим за мода, правилните места са малко, но извънредно значими. В тях не само се учи, но и се мечтае. При това силно, смело и дори агресивно, защото в този рай на модата се случват чудеса.

Затова, когато лягаш и ставаш с идеята за мода, като реален шанс за бъдещ успех, твоето място е най-доброто, или едно от топ-училищата в света - Висшето училище по мода и дизайн в Европа – Istituto Marangoni.



Ако имахме талант в кройките и шева, и ние щяхме да отидем на 29 април 2013, понеделник, в офиса на Консултантска къща ДАРБИ, където ще се срещнем с представител на Marangoni – специален гост на страната, спокойто ще ни разкаже за вълнуващото приключение да си студент в престижното училище по мода. Щяхме обезателно и да се регистрираме предварително за презентацията на университета на същата дата - 29 април, от 18.00 часа.

Istituto Marangoni е университет от световна класа. Със своите четири кампуса в модните столици Милано, Париж, Лондон и Шанхай, Marangoni дава качествено образование и възможност млади дизайнери да работят директно и то в ранните стадии на обучението си с хора от модния бизнес, докосвайки се до професионализма им. Университетът предлага бакалавърски и магистърски програми, както и краткосрочни курсове по Моден дизайн, Стилистика, Дизайн на бижута и аксесоари, Интериорен и продуктов дизайн, Визуален дизайн, както и много други.



За своята над 75 годишна история Marangoni има повече от 40 000 завършили студенти, сред които Domenico Dolce, Franco Moschino, дизайнери от световноизвестните модни къщи Gucci и Armani. Вълнуващо и солидно, нали!



Istituto Marangoni работи тясно с най-големите имена в модната индустрия като Louis Vuitton, Burberry, Moschino, Dolce & Gabbana, Vivienne Westwood, SWAROVSKI, Fratelli Rossetti и други. Тази година Университеттът отвори ново училище в Милано, специализирано в областта на интериорния и продуктовия дизайн, съвместно с прочутия италиански дизайнер Джулио Капелини. Всяка година студентите на университета имат възможност да кандидатстват и да започнат работа в едни от най – известните действащи дизайнерски къщи. Причина, ако обичаш тази област да ти се насълзят очите от вълнение, само от чувството за сбъдване на една голяма мечта.



След завършване на обучението, студентите се дипломират с официално модно ревю, на което често гости са модни дизайнери, агенти и журналисти от известни списания, в т.ч. Vogue, ELLE и др. Сигурно звучи прекалено хубаво, за да е истина, но това си е самата реалност, до която всеки може не само да се докосне, но и смело да заживее в нея. Процесът по кандидатстване за следващата учебна година вече е започнал, но по време на Деня на отворените врати в ДАРБИ можем лично да се срещнем с регионалния мениджър на Marangoni за Източна Европа, с когото да проведем интервю за прием и да получим пълна информация за възможностите, които Университетът предлага.
 

More from View Sofia

More All fashion