Следва

Филмът за Коко Шанел от Карл Лагерфелд - първият кадър

Топ 10 на гладиаторските сандали - абсолютният тренд на лято 2013

Епичните гладиаторски сандали не са спирали да бъдат летен бестселър от поне няколко години насам, поради...

All fashion преди 10 години

Епичните гладиаторски сандали не са спирали да бъдат летен бестселър от поне няколко години насам, поради чисто практични причини, че са лесни за обуване и носене, но тази пролет ги превърна в безспорно много силен и стабилен тренд с жестоките модели, които имахме удоволствието да гледаме на подиумите на Alexander Wang, 3.1 Phillip Lim, Altuzarra, Versace, Proenza Schouler, Salvatore Ferragamо.

Наричаме ги точно гладиаторски заради многото каишки, характерни за римския сандал.

Любимата част от приложението на тази присъщо лятна тенденция, която ще се превърне в емблемата на 2013-та, е в ролята на гладиаторските сандали не просто на обувка аксесоар, а като важен ключов елемент от гардероба. Впечатляващи, високи точно толкова колкото ботушите - под, че и над коляното, или пък до глезена и върху платформа, или в най-класическата им версия на ниска стабилна подметка (като тези на Phillip Lim), са толкова секси самостоятелно, без значение с какво са съчетани, че отнемат и задържат цялото внимание.


Altuzarra


Salvatore Ferragao


Salvatore Ferragao


Versace

Има обаче известна особеност при носенето на тези, специално високите до над коляно, изключителни обувки. Полата молив, чиято дължина достига точно до самия им край, e сериозната им и елегантна визия, а Versace пък залагат на целия им сексапил с мини рокли и къси гащи.


3.1 Phillip Lim


Alexander Wang


Salvatore Ferragamo

И, естествено, покупката на чифт гладиаторки е неизбежно в умовете ни, а отличниците с най-добрата фешън интерпретация на сандалите, които този сезон са в wish list-a на редакцията ни, са в галерията горе.
 

More All fashion