Следва

Paco Rabanne пролет-лято 2013

Какво ново - Креативният директор на Paco Rabanne напуска поста си

Като свежата кръв в марката, чието влияние някак отшумя с годините, 30-годишната Маурер наистина успя, макар и за...

All fashion преди 10 години

Лидия Маурер, която бе назначена за креативен директор на Paco Rabanne на мястото на Маниш Арора през 2012, напуска престижния пост в испанския бранд по свое желание, както самата тя е обявила.

Като свежата кръв в марката, чието влияние някак отшумя с годините, 30-годишната Маурер наистина успя, макар и за краткото време от една година, да върне на модната къща мястото сред значимите лейбъли. Помним изключителното френско присъствие на първи ред на шоуто й за Paco Rabanne през март по време на Парижката седмица на модата и как големите в модата гледаха с надежда към новия прочит на старите авангардни емблеми като роклите от метал например.

Виж колекция пролет-лято 2013 на Paco Rabane с креативен директор Лидия Маурер>>

Без значение от младостта й, Маурер е със солиден опит, натрупан в ателиетата на Yves Saint Laurent и Givenchy. Освен това преди да стане шеф дизайнер е работила в студиото на Paco Rabanne като подчинена на Арора.

Не са ясни творческите планове на Лидия в бъдеще, но предполагаме, че става дума за още по-сериозен ангажимент, може би и за собствена линия?
 

More All fashion