3+3 блиц въпроса за 24 май

Мирела е на 18 г. и днес, 24 май, в Деня на славянската писменост, е нейният абитуриентски бал. Срещнахме се с...

Мирела е на 18 г. и днес, в Деня на славянската писменост, е нейният абитуриентски бал.
Йордан пък е от друго поколение. На достолепните 58 може да сравнява времето "преди" и "сега". 

Срещнахме се с двамата антиподи точно на Националния празник, за да им зададем няколко въпроса, пряко свързани с важната за езика и културата ни дата 24 май.

Коментари: 5

T
tearsontape (2013/05/25 / 21:19)
Две неща-първо, срам ме е от нещата, които прочетох в интервюто с момичето, но съм щастлива да уча в среда, в която подобна липса на елементарни знания ще бъде подложена на сериозна критика. Второ, не знам защо въпросът ви за манифестациите по повод 24 май е следният-"Ако в момента имаше подобно нещо, би ли участвала?". Манифестации си има? Точно в петък участвах, имаше много ученици, деца, училищни оркестри, ансамбли и какво ли не, центърът беше отцепен и т.н. Може би не са така мащабни както е било преди, но си ги има.
F
fox (2013/05/25 / 20:54)
Интервюто с Мирела не е ужасно, репортера е ужасен. Вижда, че се интересува от други неща и не знае, но умишлено продължава да я унижава с невероятно интелигентната си викторина. Интервю означава бързо опознаване на човека, буквално идва от френски, сверете си речниците или поне не наричайте този разпит "интервю".
V
vsadmin (2013/05/25 / 13:39)
Del, благодарим за коментара, грешката е поправена, пропуснали сме я при корекцията. Весел и Светъл уикенд на всички:) ViewSofia
S
scartissue (2013/05/24 / 19:03)
Интервюто с Мирела е просто ужасно. Показва колко необразовано и нехаещо е новото поколение. Балът е единственото нещо,което я вълнува. Жалко..
D
Del (2013/05/24 / 17:58)
Поводът за статията Ви е страхотен, но поне можете да редактирате текстовете си преди да ги публикувате, пише се ЕДИНИЦА, а не едЕница. ("И в момента има униформи, но тези училища са еденици като цяло.")

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.