Следва

Летен звездопад

Париж, седмица на висшата мода: Jean Paul Gaultier

Страховити миксове доминират колекцията висша мода на Jean Paul Gaultier - ар-деко естетика, театрален кич, колорита на... 

All fashion преди 10 години

Страховити миксове доминират колекцията висша мода на Jean Paul Gaultier - ар-деко естетика, театрален кич, колорита на екзотични култури и блясъка от епохата на нямото кино, и още по щипка готика и класика...

Кутюрното шоу на Жан-Пол Готие трепти от виртуозна еклектика, а Париж му се кланя.

Без да изневерява на себе си, дизайнерът, в голяма степен определил облика на haute couture в 80-те и 90-те години, продължава да твори и експериментира, отново и отново съединявайки несъединими точки от времето и пространството в историята на модата.

В новата му колекция си партнират прекрасно гладка цветна кожа и жакети, шалте, повтаряща се ар-деко геометрия, феерия от топли източни цветове като от шатрата на Шехерезада и елементи от гардероба на кабаретните танцьорки, и феноменално атрактивния и отчаян total-red.

Любимецът в ревютата на дизайнера Андрей Пежич не беше на линия, но пък красавиците от женски пол, които представиха колекцията, демонстрираха отлично и за кой ли път, че Жан-Пол Готие е същинският крал на модата.

 

More All fashion