Следва

Какво ново - кристалното сътрудничество Swarovski - Maison Martin Margiela

Дизайнери за следене - млада и естонка: Лииза Оргна

Тя е смела и различна. Експериментира със размах, нехарактерен за зрелостта. Моделите й са... 

All fashion преди 10 години

Тя е смела и различна. Експериментира със размах, нехарактерен за зрелостта. Моделите й са ретро и очарователно изчанчени. Обличаме бяло сако с набор в талията или спортен панталон от дупчеста материя и се сдобиваме с усещането, че нещата ни започват да текат по-леко. Без натиск. Без преекспониране. Естествено и красиво.

В Прибалтика не само се ражда, но и чудесно се развива мода, както е видно от работата на извънредно начинаещата млада дизайнерка Лииза Оргна. От блога, който авторката води, е възможно да се извлече твърде лаконична информация, но все пак става ясно, че е учила в Естонската художествена академия, след което заминава за Австралия, където се записва да учи в мелбърнския Университет по архитектура и дизайна.

Именно в рамките на университетската програма е създаден и нейният есенно-зимен лукбук. Освен очевидния талант на Лииза, е видно, че и тя, както останалите много млади създатели на съвременна мода, се придържа към безпогрешните за всяко начало правила на минимализма, чистите линии и светлите цветове.



В тази колекция, както казахме, силно застъпен е и спортът, който е категоричен тренд от поне няколко сезона, но който, нека признаем, се твори и интерпретира трудно като мода. Асиметрични рокли за тенис, перфорирани поли-молив, спортни панталони - само на пръв поглед банални, но всъщност великолепни стожери на добрия ежедневен гардероб в днешно време.



Интересен автор, чието развитие на австралийска територия остава да следим отблизо.









 

More All fashion