Следва

31 юли, сряда - Гуен Стефани в Лондон

Editors' choice - 5 неща, без които не тръгвам на лятна ваканция - Дафна

Нажежен до разтапяне, асфалтът в града предизвиква странни видения като оазиси в най-горещите дни на лятото...

All About Life преди 10 години

Нажежен до разтапяне, асфалтът в града предизвиква странни видения като оазиси в най-горещите дни на лятото, а разсейващи мисли за други гледки и аромати ни събуждат всяка сутрин.

Симптомите са ясни - в най-летния месец от годината, идващия август, всичко е ваканция. 

И докато планираме къде, с кого и точно колко неща да вземем с нас по време на лятната отпуска, в редакцията на ViewSofia вече имаме индивидуални списъци на петте задължителни неща, които не пропускаме да сложим в куфара, сака или уикенд чантата този сезон. 

Всеки ден пет от нас ще споделят ваканционните must-haves неща, без които не тръгваме на море, подредени по важност.

Ето и поредният редакторски списък:

Дафна

1. Скицник



Аааа... момент да си запиша! – Добре че си нося скицника и молива. Тези приятели сменят чантите и раниците ми и не обичат да ги забравям. Независимо дали рисувате или не, гледайте винаги да са ви подръка. По време на ваканцията си може и да нямате нужда от органайзера си, но е доказано, че плажът е източник на идеи, вдъхновения и нови телефонни номера.

2. Четец за книги



Кърт Вонегът е казал, че най-готините хора и на 40 години не знаят какво точно искат. Това ме успокоява, когато не знам дали искам сладко, солено, модерна поезия или руска класическа повест. Затова винаги си нося библиотеката в джоба. Е, не буквално, но електронният четец на книги Kindle върши същата работа.

3. Слънчеви очила



Ако не можете да устоите на синьото и мечтаете за такъв цвят на ирисите, помислете пак. По-светлите очи обикновено са и много по-чувствителни, затова заложете на качествени слънчеви очила. Например Polaroid.

4. Специалните очила за плуване



Морската вода също не е в топли отношения с чувствителните очи. За безгрижно гмуркане използвайте плувни очила (ВЕСО), особено ако сте решили да плажувате извън пределите на родината (Черно море е едно от най-слабо солените морета).

5. Шал



Не можем да минем и без преекспонирания плажен шал. Заложете на един от моделите на H&M с практичния размер 60х200см. Лично аз не се ограничавам до традиционните му трансформации като плажна рокля или парео. Идеален е и за ефектен тюрбан, а напоследък го ползвам и като торба за през рамо. Не забравям и да заметна раменете и гърба си в най-активните за слънцето часове.

Виж още: 
Editors' choice - 5 неща, без които не тръгвам на лятна ваканция - Пола
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.