Следва

Цветовете на Бразилия и тяхното рекламно лице Сара Джесика Паркър

Моята баба е моето вдъхновение - Уляна Сергеенко за нещата от живота в Another Magazin

И независимо че Сергеенко е известна с деликатния си отказ да се афишира прекомерно /тя рядко посещава...

All fashion преди 10 години

Уляна Сергеенко е руски дизайнер, който без много шум и пукотевица зае твърдо позиция в челните места на световната мода, в това число и висшата. Уляна, на която освен талантът, не може да се отрече и великолепният личен стил - емблема на артистичното й творчество, стартира на парижкия подиум с първите си неща haute couture едва година назад. Определено успешен, дебютът й в тази щекотлива ниша направи името й известно, дрехите й - успешно продавани, а нея самата - обект на още по-засилен медиен интерес, както в родната й Русия, така и навсякъде по света.

И независимо че Сергеенко е известна с деликатния си отказ да се афишира прекомерно /тя рядко посещава светски събития и не се знае почти нищо за личността й, освен това, което казват дрехите й/, дамата на руската мода съвсем напоследък даде пространно интервю за Another Magazine. В него Уляна разказва за новата си колекция, интересът си към руската история и любимата си баба.


Ulyana Sergeenko Couture Spring 2013







Вдъхновението, както обича да повтаря дизайнерът, споделяйки го и в това интервю, тя намира в приказките:

"Когато бях дете, баба ми ми четеше приказки преди сън. Това бяха истории за принцеси и герои, спящи красавици и велики царици."

Животът на самата Уляна Сергеенко мнозина също определят като приказка: пристигане в Москва от Уст-Каменогорск, брак с руския милиардер Данил Хачатуров, увлечение по фотографията, предшестващо дизайнерския опит...

"Когато се обличам, в главата ми се наслагват образи - младият Марлон Брандо или например Вивиан Лий, но най-често - моята баба. Всички тези образи се смесват с моя собствен и стават част от него."

На въпроса за това какво точно в образа на баба й я вдъхновява, дизайнерът изброява не нещата от гардероба й, а съвсем различни:

"Добротата и способността й да се отдава, да обича безкористно, грижейки се за всички, които я заобикалят. Вече не е между нас, но споменът за нея е жив в сърцата на всички, които я познаваха."
 











 

More All fashion