Следва

Дизайн за вдъхновение: Огледалце, огледалце

Твоят избор за по-добър свят

И този четвъртък започна страхотно за екипа на ViewSofia. Събудихме се в трепетно очакване на... 

All About Life преди 10 години

И този четвъртък започна страхотно за екипа на ViewSofia. Събудихме се в трепетно очакване на едно зелено събитие, провокирано от най- благородната инициатива -да опазим околната среда.

В атмосферата на истински зелен оазис, който между другото ще бъде в мол Сердика до 15 септември за радост на окото на посетителите, минерални води Банкя представиха новата си еко опаковка.

Една част от населението ни е слабо заинтересовано от опазването на природата, разделното хвърляне на отпадъците по различни причини, но друга част от него, върху която искаме да спрем цялото си внимание, също като минералните води Банкя са силно ангажирани в каузата.

С любезното участие на известните природозащитници в лицето на Белослава и Камен Воденичаров в късометражен филм, режисиран от самия Камен се докоснахме до тайната на Plantbottle, която сама по себе си представлява революционна иновация в областта на опаковките.



Тя е първата 100% рециклируема бутилка за напитки от PET пластмаса. Най- интересното за опаковката е, че 30% от нея са произведени от растителен материал, с което съществено се намаля употребата на петрол, а от там и въглеродния отпечатък върху природата.

Малки и големи искрено се забавлявахме в работилницата докато се учихме как с щипка въображение да правим собствени бижута от пластмасовите бутилки на Банкя. За финал си направихме от същите тези опаковки и еко хранилка за птици.

Емоционално заредени от преживяното и с обич към природата, направихме своя избор за по- добър свят с Банкя!


 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.