Следва

Филм на ужасите от Fendi. Режисьор: Лагерфелд. Участват: Саския де Брау, Кара Делевин

NYFW: Rodarte пролет-лято 2014

Californication. Новата и модерната Калифорния. Новата колекция на Лаура и Кейт Мълеви е замислена като...

All fashion преди 10 години

Californication. Новата и модерната Калифорния. Новата колекция на Лаура и Кейт Мълеви е замислена като продължение на есенно-зимната, като втората част на онази Калифорния, която и двете познават, дишат и обичат. А и културата на Западното крайбрежие несъмнено би могла да бъде извор на вдъхновение – инди музиката, сърфистите, бурният нощен живот, мултикултурната среда… Сестрите Мълеви открехват вратичката зад идеите си: „Миналата колекция бе вдъхновена от Северна Калифорния – природата, земята, дърветата… Но Ел Ей е създаден в нищото, в пустинята. Той е мощен епицентър, мегаполис с множество културни слоеве, подобно на повечето големи градове. Представяме си го като свиреп и силен”. Така че пролетно – лятната колекция е вдъхновена именно от Ел Ей и множеството му лица.

За да добиете представа за концепцията и облика на новите творения на сестрите Лаура и Кейт, е необходимо единствено да хвърлите един поглед на снимката на модела, открил шоуто им – Маги Лейн, с обици катинари, поклащаща се от ушите й, облечена в асиметрична пола от черна изкуствена кожа и бели ресни (които са силна тенденция при Родарте), черно рокерско яке без ръкави и бяла шапка с обърната назад козирка, разкриваща щампиран скорпион (един повтарящ се символ, какво се оказва), за да добиете представа за какво става въпрос. Подобен тоалет навява ли ви мисли за меланж между рок ен рол, Вегас и гръндж? Защото на нас – да.

Целият речник на едно истинско стрийт маце е налице: байкърски кожени якета, вериги, бижута с форма на катинар, блестящи сака в златист зебров и леопардов принт, блестящи мини топове, улракъси секси шорти, всичко това гарнирано със заострени каубойски ботуши. Малко гръндж, много пънк и дори отчасти асоциации с гардероба на шоу момиче от Лас Вегас.

Колкото до емблематичните рокли с щампи на скорпион, те определено са жилото на изненадата в новата колекция. Ако се появите в подобна смела и бляскава рокля на което и да е парти, няма да останете незабелязани, бъдете сигурни. Но както казват и самите сестри: „ Искахме това да е символ на силата в положителния смисъл”.

Колекцията на Rodarte може да не бе най-доброто им постижение до момента, но определено изобилства от креативност, почти извънземна оригиналност, която на моменти прекрачва границите на странното. Но без съмнение имаме усещането, че новите модели на марката ще бъдат голям хит, като се има предвид звездните лица, които бяха забелязани на ревюто – от младата надежда на r’n’b музиката Мигел, през модела Карен Елсън, до утвърдени в модата имена като Тери Ричардсън и сегашният редактор на френския Вог, Еманюел Алт.

Виж още:
NYFW: Rodarte, Narciso Rodriguez, Vera Wang, Oscar de la Renta - 6-ти и 7-ми ден
 

More All fashion