Следва

Евро 2008 само за жени

М като Модена

Порция тортелини със спанак, поръсени с пармезан и малко истински балсамов оцет в романтичен италиански ресторант...

All About Life преди 15 години

Порция тортелини със спанак, поръсени с пармезан и малко истински балсамов оцет в романтичен италиански ресторант, където звучи музиката на Лучано Павароти. Кратко, но достатъчно силно описание за град Модена, за да грабнеш куфарите и да отлетиш за родния град на Великия тенор.

В момента името на града е синоним с някои от най-добре известните и важни италиански автомобили, производство на фирми като Ferrari, Lamborghini, Pagani, Maserati и De Tomaso.

Модена е среден град в Северна Италия, недалеч от Болоня, на Падана равнина. Типичният климат за Падана е много горещо лято (40 ° С, са обичайните температури през Юли - Август) и студена зима с мъгла.

Освен непрекъснато минаващите уникални коли, си струва да видиш и забележителните места на „столицата на двигателите” в покрайнините .


Като започнеш от фонтана, разположен на центъра на града, Военната академия Palazzo Ducale, музеи и църкви,...
 


... статуята Персей и цялата природна красота на Модена. Галериите ще те върнат в блестящото минало на страната и същевременно ще те докоснат с днешна Италия.

Мрежата от пътища и улици създава такава динамика в града, че ако може да караш без сън, със сигурност няма да си легнеш. А и да си легнеш, шумът от двигателя на минаващото Lamborghini ще ти вдигне адреналина.
 


Модена е зелена, подредена и прекрасна за няколко дни любов на скорост. Ако обичаш високите скорости, вкусната храна и приятната музика, Модена е твоето място не само за почивка, а и за зареждане до дупка.

http://turismo.comune.modena.it/

More from View Sofia

More All About Life

Кучето е мое! Споделеното попечителство над любимците след развода

All About Life преди 1 ден

Когато се омъжих, най-накрая разбрах какво е безусловната любов - благодарение на моя булдог. Бях безнадеждно отдадена на това пухкаво, набръчкано кученце, откакто го взехме у дома месец след сватбата ни. Всичко, което правеше Чарли, ме радваше: мърдането на дупето му, начина, по който се плъзга през кухнята, за да облизва трохите по пода, настойчивостта му да гризе стените на апартамента ни.