Следва

LFW: Дефилето на Vivienne Westwood пролет-лято 2014

LFW: Дефилето на Christopher Kane пролет-лято 2014

Цветята и лъскавите материи оживяват по един нов и концептуален начин в новата колекция от... 

All fashion преди 10 години

Цветята и лъскавите материи оживяват по един нов и концептуален начин в новата колекция от точно 54 нестандартни ансамбъла на шотландеца Кристофър Кейн. Забравете за типичните английски рози – този сезон Кейн е заложил на лютичета и екзотични орхидеи, разпределени нетрадиционно, но странно ритмично върху рокли и поли от креп или сатен със средна дължина, която разкрива нежните женски глезени.

Интересен акцент в пролетно – летните модни творения на Кейн са големите капковидни „разрези”, които съблазнително разкриват по малко плът около бедрата, ключиците и талията. В съчетания с пастелни багри като мента, люляк и пясъчно бежово се създава образ на една истинска кралица на цветята, чиято красота разцъфва с настъпването на пролетта.

В следващия момент флоралната принцеса захвърля пудрения нюанс с цвете на гърдите за разкош и облича една страхотно агресивна и спортна комбинация от черен жакардов костюм с много тесен и скъсен панталон или сребристо сива рокля или пола от креп.

Като цяло в колекцията на специално внимание се радват цветовете на благородните метали, най-вече злато и сребро. Забелязваме разкошни златни ансамбли, които сякаш се носят по подиума, както и нежни сребристи поли и топове, чиято ефирност придава онзи лек, небрежен и будоарен шик, който неизбежно приковава вниманието. Съчетания, специално създадени за жени, озарени с блясъка и очарованието на принцеси, пък макар и много модерни.



Много креативни, но и трудно приложими в една буквална, реална ситуация, са сърмените лъскави рокли, чиито цветове от сиво, розово, златисто, синьо и жълто сякаш са смесени и блиндирани в едно, за да се получи крайният ефект, силно напомнящ за акварелна картина на художник.

Изборът на лютичета и орхидеи като основен принт върху сатенените и прозрачни хипи творения е едно от най-сполучливите и впечатляващи решения на дизайнера, представляващи завърналия се с гръм и трясък бохо стил, който май винаги ще остане една от любимите летни тенденции на дизайнерите.



 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.