Следва

LFW: Street Style вдъхновения от Седмицата на модата в Лондон пролет-лято 2014

LFW: Дефилето на Vivienne Westwood пролет-лято 2014

За една от кралиците на английската мода невъзможни неща (и ревюта) няма. Вивиън Уестууд не изневери на... 

All fashion преди 10 години

За една от кралиците на английската мода невъзможни неща (и ревюта) няма. Вивиън Уестууд не изневери на себе си и този път. Новата й колекция е много повече от парад на модата, тя е истински пърформънс, който има за цел да накара хората да мислят и възприемат не само стила, но и света около себе си по един по-различен начин и съответно да придобият по-задълбочен поглед.

За шоуто й по време на модната седмица в Лондон моделите бяха трансформирани в изящни зомбита с прически - модернистична версия на тази на Мария – Антоанета. Ако ви напомнят, дори и далечно, за една от песните на покойния Джако, не се безпокойте – не сте единствени!

В този ред на мисли в колекцията запазено място имаха костюмите, извадени сякаш от някой ретро мъжки гардероб – в тъмни багри, хоризонтално райе, дълги блейзъри, широки панталони, а за акцент шапка или копринено фишу с череп.

На почит бе й гръндж стилът, който мисис Уестууд обича, под формата на дълги карирани ризи, „ намачкани” тартан рокли и неизменните черно - червени комбинации.



Но като се има предвид колко непредвидима може да бъде дизайнерката, голяма част от новата й колекция е решена в романтични кройки и флорални мотиви – елементи, към които тя рядко прави завой. И тази изненада само по себе си е вид послание към аудиторията да се замисли за климатичните промени и за природата ( Уестууд е част от съвместна кампания за климатична революция заедно със специално сдружение за опазване на околната среда). При все това силуетите са креативни, откриват се всякакви дължини, като доминиращ цвят е пустинно бежовото в комбинация с цветя и разнообразни аксесоари.

Шоуто бе закрито от едно от известните лица на английския моден подиум – рижата грация Лили Коул, която се появи с букет черни цветя в ръка и въздушна бежова рокля като на древноримска жрица.


Вивиън Уестууд

Колекциите на Вивиън Уестууд понякога са прекалено екстравагантни за масовия вкус, но тази определено се отличава освен с характер, както сме свикнали да бъде под етикета на Уестууд, така и с по- изчистени и подходящи за реалния живот кройки.

Остава никога да не си мислим, че сме видели всичко от Вивиън; нейният чар се крие именно в елемента на изненадата.Който и тук бе налице - дори само да фиксираме поглед върху грима на моделите...  


 

More All fashion