Следва

Месечен ХОРОСКОП - ноември 2013

Животът след 45 - Изпълнителният директор на Burberry Prorsum Анджела Арендс

През юни 2013 година тази великолепно изглеждаща в семпли костюми и Burberry тренчове жена...

All About Life преди 10 години

През юни 2013 година тази великолепно изглеждаща в семпли костюми и Burberry тренчове 53-годишна жена - руса, елегантно слаба и с изискано премерен грим, е обявена за най-добре платения човек в британския бизнес. И попада сред малкото успели жени в класацията 100-те най-богати личности на списание Forbs. 

Анджела Арендс е настоящият главен изпълнителен директор на британската луксозна модна марка Burberry и бъдещ шеф на Apple, на която ще поеме ръководството в средата на 2014-та. И с категоричността на роден да прави успешен бизнес човек, голямото й постижение, може би и делото на живота й, е, че днес Burberry разпростира влиянието си по широкия моден свят като солидна фешън марка. А поема кормилото на един безнадежден потъващ кораб.

Арендс е родена през 1960 година в малкото градче Нова Палестина, щата Индиана в пълна шумна къща като едно от шестте деца в семейството. Pривлечена на вълшебствата на модата, мечтае един ден да се нарича успешен дизайнер, но завършва Ball State University в родния си щат и осъзнава, че е по-заинтересована от търговската страна на индустрията.

В деня след дипломирането си през 1981 г., Арендс се премества в Ню Йорк. Там тя започва първата си работа, обвързана с модния пазар – за лейбъла Donna Karan. Именно тази професионална длъжност я среща с човека, който по-късно става главен творчески директор на бранда Burberry - Кристофър Бейли.

Анджела работи за кратко за Henri Bendel, след това се присъединява към Liz Claiborne Inc през 1998 г. в ролята си на вицепрезидент. Това й поприще й дава възможност да взема участие в популяризирането на над 20 налагащи се тогава марки, включително и Juicy Couture.



2005-та е годината, през която Анджела Арендс бележи един от най-големите върхове в своята кариера – получава работа в модния гигант Burberry.

За старта на своята длъжност в британския лейбъл Анджела си спомня един свой обяд с креативния директор – Кристофър Бейли. Те похапват в ресторант над 3 часа и описват всички свои идеи и мечти за бъдещето на компанията на гърба на салфетка. И до днес дамата не спира да повтаря в различни свои медийни изяви колко се ценят и уважават един друг.

Като едно силно амбицирано американско момиче в Лондон, Анджела се сблъсква с действителността и вижда, че повечето мениджъри на Burberry не са на достатъчно високо ниво и не притежават онази искра ентусиазъм, която да разпали екипа и да доведе до развитието на бранда. Взима генералното решение - в рамките на една година уволнява целия проектанстки екип от Хонконг, затваря няколко офиса на марката и централизира производството в Касълфорд, Западен Йоркшир.

През следващите няколко години Анджела изцяло променя визията на Burberry. От марка, която е била считана за нискокачествена и посредствена, тя се превръща в лейбъл, който налага определена естетика, превръща се в истинска фешън марка, каквато и днес я познаваме.

Новият имидж се разпространява чрез мащабни и качествени рекламни кампании, в които ангажира едни от най-известните и обичани британски звезди като Кейт Мос, Агнес Дийн, Ема Уотсън и Роузи Хънтингтън-Уайтли. Популяризирането на Burberry именно по този начин носи модерно излъчване и нова перспектива за успех.

През септември 2009 г. Арендс позиционира шоуто за представянето на новата колекция на Burberry в Лондон. Традиционно предишни години това винаги се случва в Милано. Това създава още по-широк медиен интерес към Седмицата на модата в британската столица и е поредният риск, който дамата поема, бележейки крачка напред.



Зад успешните начинания на Анджела Арендс стои наистина много труд. И голямо щастливо семейство с три деца – две момчета и едно момиче. Нейният работен ден започва рано сутрин и приключва късно, не прекалено, като държи сама да движи и организира всички свои ангажименти, без да разчита на лични асистенти.

Питана за своите музи в модния бизнес, Госпожа Арендс отговаря, че не обича да взима пример от дейността на други къщи и признава, че ако взаимства идеи, то те са от водещи компании, но в съвсем друго поприще. И вероятно, както е правила досега, ще се ръководи изцяло от интуицията, опита и собствените си успешни ходове и в новата си длъжност като вицепрезидент на гиганта Apple. 


 
Matriciane Rides е първата дерматологична коригираща грижа за бръчки със съдържание на световното откритие MATRICIUM® на дермокозметичната компания BIODERMA, като основната му цел е да коригира по биологичен начин различните признаци на кожно стареене.

Matriciane Rides
е специален, защото съчетава регенериращите свойства на MATRICIUM® с видимите ефекти на ексклузивните дермоактивни съставки. Високото съдържание на MATRICIUM® набавя на кожата основни биологични хранителни вещества, които стимулират клетъчната регенерация, а в съчетание със „запълващите сфери”, всички неравности по кожата се изглаждат незабавно. Освен това, естествената защита на кожата е подсилена и от ектоина, който е последната съставка за безупречност.



More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.