Следва

L'Absolu Velours - Нов красив жест от Lancôme

Haute Halloween със зловещите бижута на Хайди Гарднър

Множество са дизайнерите, които работят върху зловещата модна...

All fashion преди 10 години

Множество са дизайнерите, които работят върху зловещата модна визия (имайте предвид черепи, ками, шипове и т.н.), при това без отправната им точка да е на всяка цена Хелоуин. Но понеже този празник бе съвсем скоро, днес приемаме темата му за чудесен повод да ви представим една великолепна майсторка на бижута, която прави злокобни призрачни модели по начина, по който никой друг не съумява. Хайди Гарднър е героинята ни днес, специализирана в тежки метални творения, които успяват да бъдат едновременно страховити и прекрасни.

В детството си, докато расте в Бюфало, Гарднър тренира класически балет, преди да пренасочи творческата си енергия към живописта, а по-късно и към дизайна на бижута.

"Балетът не е просто спортна дейност, той е религия", казва Гарднър за артистичната си еволюция, която до момента включва работа в компании като Loyola и Pace University (където се дипломира през 2010 г.), както и асистент на известен бижутер, който тя отказва да назове. "Това се превръща в твоя храм, а ти живееш като монах, който не яде и живее единствено с религията. Нямаш личен глас или индивидуална идентичност. Ето защо рисуването за мен се превърна в нов начин да изразя вътрешния си глас по външен начин. Но беше твърде интимно. Свързано прекалено много единствено с моя вътрешния глас. А аз живея за хората - да ги правя щастливи. Затова, когато бижутерството ме намери, се почувствах все едно съм била призована като чирак на красотата, чудесата, модата и природата."



Ранното ѝ танцово обучение все още влияе върху процеса на работа на Хайди, тъй като тя гледа на всяко бижу като на класическия балет, описвайки го като: "грациозно, балансирано, симетрично, ефирно, богато на детайли, подкрепени във всеки един от случаите с всепоглъщаща история."

За есенната си колекция на 2013 г., Хайди споделя, че разказът тук се фокусира основно на изящните форми на тялото, вдъхновени от вярата и възхищението на дизайнера в изключителната сила на жените.

"Историята набляга на чувството да бъдеш истински воин, да освободиш вътрешния си звяр", обяснява Гарднър.



Колекцията от пръстени, гривни и висулки "Amour D' Amour" включва миниатюрни (и особено реалистични) скулптурни интерпретации на женска тазовата кост, осеяна с малки диаманти, сапфири и рубини. В същото време, нейната "Spinal" колекция може да се определи като една своеобразна металургична ода за прешлените, които оформят гръбначния стълб, правейки буквални и фигуративни връзки с различните значения на думата. Така наречената "Creature Couture" се състои от обеци-скелети на злокобни биволи и деликатни птички колибри, сребърни висулки във формата на куршуми, пръстени-плюшени мечета със страховито оголени зъби и безплътни черепи с инкрустирани рубинени очи или с по един черен диамант, проблясващ в средата на пукнатото им чело.



"Откакто се помня, съм била човек, който намира утеха и креативна енергия в по-зловещата страна на живота - това мрачно чувство за хумор винаги открива своя път в моя дизайн", казва тя. "Има нещо в злокобните елементи, което поражда инстинктивна ответна реакция у хората. Независимо дали го харесваш или го мразиш, то те кара да чувстваш. Това е реакцията, която искам хората да имат, когато видят моята колекция."



За пролетта на 2014 г., базираният в Ню Йорк бижутер дава изблик на любовта си към океана, като включва в своята линия посипана с шипове сребърна звезда и зъби на акула с 18-каратово златно покритие.



Колекцията на Хайди Гарднър се продава на дребно на цени от 90 до 1 800 долара, и с някои уникални и единствени по рода си по-скъпи украшения, вариращи от 1 200 до 15 000 долара.



Потърсете ги в White Chalk и Odd, ако имате път към Ню Йорк, а иначе онлайн на AHAlife и Heidi Gardner.



 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.