Следва

Парижкият апартамент на Бриджит Бардо обявен за продан

Звезди на партито на Тилда Суинтън в Ню Йорк

Шотландската актриса, която спечели Оскар за най-добра поддържаща актриса за...

Други преди 10 години

"За последен път празнувах рождения си ден, когато навърших девет. С приятелчетата ми имахме батут, и тогава си мислех, че няма как да има по-хубав празник от този - а ето че днес разбрах, че може, и още как!", - призна миналата вечер Тилда Суинтон на своето парти в нюйоркския MoMA.

Да поздравят актрисата с нейните 53 години дойдоха колегите й от филмовата индустрия Джесика Бийл, София Копола и Ралф Файнс, Дейвид Бауи, Майкъл Блумбърг, и акулите на световната мода, начело с Анна Уинтур и Карл Лагерфелд.

"Аз съм един филмов зубър," каза на гостите Суинтън, обяснявайки избора си на кариера. "Продължавам да върша това само защото вярвам, че филмите са добри за душата."

Шотландската актриса, която спечели Оскар за най-добра поддържаща актриса за "Майкъл Крайтън" през 2007 година, е освен много, много талантлива, и с изключителен усет за модата. Великолепна в 100 от 100 случая, в които сме имали удоволствието да я виждаме по най-различни поводи, тя е абсолютно безукорна в стиловия си избор.


Тилда Суинтън и Ралф Файнс

Снощната вечер не прави изключение - Тилда носи Chanel, спонсори на вечерта, и по-конкретно широки бели панталони и светлосив жакет от туид. Дизайнерът Зак Поузън, един от гостите на събитието, нарече фешън изборите на Суинтън "Безпогрешни, рискови и въздействащи. Тя възприема модата като форма на изкуство, и като дизайн."

Режисьорът Уес Андерсън, който режисира Суинтън в предстоящия да излезе филм "The Grand Budapest Hotel", пък най-добре описва неповторимата бледност на актрисата, като казва, че Тилда има "Цвят, почти като на облак. И все пак, сравнено с нея, всичко бледнее", което си е точно така.


Карл Легерфелд и Тилда Суинтън

Честит рожден ден на една изключителна жена!


Джесика Бийл


Ралф Файнс


Карл Легерфелд

Припомняме, че предишните отличени от MoMA за принос към киното са: Баз Лурман, Тим Бъртън, Катрин Бигълоу, Педро Алмодовар и Куентин Тарантино.

More Други